• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal! Juventus je ponovo "muljao", sad su problem pare: Policija upala u klub zbog 50.000.000 evra!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Burno je u Italiji, gdje je jedan od najvećih timova ponovo pod istragom policije.

 Juventus-proneverio-50-miliona-evra-policija-upala-u-klub Izvor: Profimedia

Novi skandal i to ogromnih razmjera, potresa italijanski fudbal!

Kako prenose najpouzdaniji italijanski mediji, Juventus je pod istragom finansijske policije zbog pronevjere čak 50 miliona evra, a istragom su obuhvaćeni i čelni ljudi kluba iz Torina - kontroverzni predsjednik Andrea Anjeli, potpredsjednik Pavel Nedved i bivši sportski direktor Fabio Paratići koji trenutno radi u Totenhemu.

Postoji sumnja da su oni lažirali finansijske izvještaje, a policajci su zaplijenili određenu klupsku dokumentaciju koja bi trebalo da ponudi dokaze u ovom slučaju.

Pretpostavlja se da je Juventus obavio nekoliko spornih transfera - poput razmjene Miralema Pjanića i Artura Mela sa Barselonom, a istraga obuhvata i prihode od transfera igrača, kao i menadžerske provizije od 2018. godine do danas, tj. u posljednje tri sezone.

U spornim transferima Pjanića i Artura fudbaler iz Tuzle preselio se u Španiju, a to je predstavljeno kao razmjena fudbalera. Ipak, obavljeno je na neobičan način, pošto su timovi platili velika obeštećenja za igrača kojeg dovode, a na kraju bili "na nuli" sa finansijske strane.

Ovo je urađeno kako bi se "ispeglale knjige" oko finansijskog fer-pleja, što je ubrzo postalo sumnjivo čitavom fudbalskom svijetu.

"U ovom trenutku aktivnosti su usmjerene na utvrđivanje krivčnog dijela lažne komunijkacije kompanija i izdavanje faktura za nepostojeće transakcije, prema najvišem menadžmentu i rukovodiocima iz oblasti finansijskog i sportskog menadžmenta", navodi se u zvaničnom saopštenju policije, što pokazuje da bi baš transferi Pjanića i Artura mogli da budu centralna tema istrage.

Slučaj koji se dogodio krajem juna i početkom jula 2020. godine inicirao je i neke promjene u klupskim strukturama. U međuvrijeme je Fabio Paratići, koji je neuspješno naslijedio Đuzepea Marotu, napustio klub i postao sportski direktor Totenhema. Andrea Anjeli je nekoliko puta najvljivao povlačenje, posebno kada je propao projekat Superlige, a Pavel Nedved je bio u centru pažnje dok je urlao sa tribina.

Ovo je još jedan u nizu incidenata koji bi mogao da baci senku na nekada veliki klub. Juventus je svojevremeno izbačen u Seriju B, uz oduzimanje dvije domaće titule, zbog namještanja utakmica, a od toga se oporavio nevjerovatnim povratkom i dominacijom koja je u Italiji trajala godinama.

Ipak, sada su ponovo na udaru, ovog puta zbog novca...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC