• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kaznite i mene, pjevao sam da mrzim Dinamo": Trener Hajduka ne zna riječi, ali je vrijeđao rivala i "srpsko ime"!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Hajduka iz Splita Valdas Dambrauskas ne vidi ništa sporno u pjesmama koje vrijeđaju Dinamo i tvrdi da je i sam učestvovao u njihovom pjevanju.

 Trener-Hajduka-trazi-kaznu-je-pevao-mrzim-Dinamo-srpsko-ime-to Izvor: Profimedia/TikTok/plavisprej/printscreen

Četiri dana kasnije, u Hrvatskoj se ne smiruju tenzije!

Nakon što je Hajduk savladao Dinamo u Zagrebu i zakomplikovao situaciju na vrhu tabele, počeli su da se dešavaju incidenti u tamošnjem fudbalu. Prvo je na terenu nastalo koškanje, zatim je Marko Livaja pjevao "Mrzim Dinamo, srpsko ime to", a onda mu se u izlasku pridružio i golman srpskog porijekla Danijel Subašić.

Sada je svoj stav o ovoj temi iznio i Valdas Dambrauskas, trener kojeg je Crvena zvezda smijenila sa klupe Ludogoreca, a koji pravi odlične rezultate sa timom iz Splita.

Po riječima mladog trenera, za pjevanje uvredljivih pjesama na račun Dinama treba da bude kažnjen i on jer je učestvovao u proslavi velike pobjede.

"Kad vidiš navijače na dočeku, ne vladaš sobom. I ja sam pjevao iako ne znam riječi pjesme. Čitao sam sutradan da bi nas trebalo kazniti, ali po meni to nije ispravno, mi ne mrzimo nikoga. Moja djeca su odgajana da kući ne smiju niti reći da nekoga mrze. Moji igrači su izašli, pjevali su s navijačima i ne treba ih zbog rivaliteta kažnjavati. Nisu u pitanju samo Marko i Danijel, po tome svi treba da budemo kažnjeni", rekao je Valdas.

Ovako su pjevali Livaja i Subašić:

Litvanac koji je preporodio Hajduk i sa njim ostvario pet uzastopnih pobjeda smatra da zbog ovakvog nastupa fudbalera niko ne treba da bude kažnjen, ili da sa druge strane kompletna ekipa snosi krivicu za učestvovanje u proslavi. Neobično objašnjenje o pjesmama koje su uvrijedilo navijače Dinama imao je i Danijel Subašić koji je pričao o ljudima koji su prodali snimak medijima.

Njemu nije bilo neobično to što mu je pokojni otac Srbin, a u izlasku pjeva "Mrzim Dinamo, srpsko ime to". Ipak, u hrvatskim medijima više kritika pokupio je Livaja koji je svojevremeno ljubio dres Dinama, a njegovo ponašanje prokomentarisao je i bivši reprezentativac Jugoslavije.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC