• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sa Borcem šampion BiH, trenutno je među najboljim asistentima Evrope: Najbolji sportista RS u 2021. je Goran Zakarić!

Autor Dragan Šutvić

Goran Zakarić sasvim zasluženo se našao na vrhu liste od deset najboljih sportista u Republici Srpskoj. Postao je tek treći fudbaler-laureat u 67 godina dugoj "Glasovoj" tradiciji!

 goran zakarić najbolji sportista rs 2021. godine uspjesi  Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Za najboljeg sportistu Republike Srpske u 2021. godini, u tradicionalnom izboru dnevnog lista "Glas Srpske", proglašen je krilni napadač Fudbalskog kluba Borac Goran Zakarić.

Ofanzivac rođen u Gradišci 1992. godine tako je postao tek drugi fudbaler kojem je pošlo za rukom da bude proglašen za "najboljeg među najboljima" .

Davne 1976. godine prvi na listi od deset najboljih sportista u tradicionalnom izboru bio je Abid Kovačević, dok se na narednog fudbalskog laureata čekalo 33 godine, kada je nagrada završila u rukama Nemanje Bilbije.

Možda će vas zanimati

"Želim prvo da se zahvalim stručnom žiriju na ovoj nagradi, veoma sam srećan i zadovoljan što sam večeras ovdje izabran za najboljeg sportistu. Imali smo jednu dobru godinu, gdje smo stigli veliki zaostatak od 13 bodova za Sarajevom i mislim da smo napravili veliku stvar za grad Banjaluku, za Fudbalski klub Borac, kako ja, tako i moji saigrači, i ovim putem bih im se zahvalio. Zahvaljujem se svim bivšim i sadašnjim saigračima jer bez njih ovo ne bi bilo moguće, svim bivšim i sadašnjim trenerima, ljudima iz kluba koji su bili i koji su dan-danas ovdje. Želim da se zahvalim i svojoj porodici, roditeljima, braći, supruzi, ćerkicama, želim vam sve najbolje u novoj godini i nadam se da se vidimo još koji put ovdje", ovim riječima se Zakarić obratio prisutnima na svečanoj ceremoniji u Banskom dvoru.

Iza Gorana Zakarića je, u rezultatskom smislu, sjajna godina. Fudbaler koji je u crveno-plavi tabor stigao početkom 2020. godine sa banjalučkim klubom je u godini na izmaku osvojio titulu šampiona BiH, drugu u klupskoj istoriji.

Ekipa kojom je u drugom dijelu sezone komandovao Marko Maksimović nadoknadila je minus od 13 bodova za jesenjim prvakom Sarajevom i na kraju sasvim zasluženo, pred prepunim Gradskim stadionom u Banjaluci, nakon duela pretposljednjeg kola protiv Tuzla sitija 23. maja podigla trofej namijenjen najboljem.

Zakarić je, uz sada već bivšeg kapitena Banjalučana Stojana Vranješa, bio "udarna igla" tima, a sa sjajnim partijama je nastavio i u tekućoj sezoni, te je trenutno sa deset "spakovanih" pogodaka trinaesti asistent Evrope!

Sa Borcem je, takođe, igrao i u finalu Kupa BiH, u kojem su crveno-plavi, u Zenici, poraženi od Sarajeva nakon izvođenja jedanaesteraca.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC