• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi na slatkim mukama, još jedan golman briljira! Srbin "zaključao" mrežu - na sedam mečeva nije primio gol!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Marko Ilić pruža fantastične partije u dresu belgijskog kluba.

 marko ilić najbolji golman u belgiji Izvor: Profimedia/MN Press

Izborila je Srbija direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Katar. Dok čekaju rasplet u baražu, "orlovi" uveliko razmišljaju o samom šampionatu.

Tačnije, Dragan Stojković pomno prati sva dešavanja i igre srpskih fudbalera širom svijeta. Imaće slatke muke na skoro svim pozicijama, a posebno kada je mjesto golmana u pitanju.

Možda će vas zanimati

Sada se na spisak potencijalnih reprezentativaca "dodao" Marko Ilić. Čuvar mreže belgijskog Kotrajka je jedan od najboljih golmana u Belgiji, a ujedno i jedan od mogućih kandidata da zamijeni Milana Borjana u Zvezdi.

Nije primio gol na sedam utakmica, u septembru i oktobru je dobio priznanje za najboljeg igrača kluba. Njegov tim je primio ukupno 22 gola, po tom parametru je ispred samo prvoplasirani Rojal Union.

"U Kotrajku sam već duže od godinu dana i mogu slobodno da kažem da se osjećam kao da sam oduvijek tu. Zadovoljan sam svojom formom i počastima koje dobijam u okviru kluba i prvenstva Belgije, koje nije nimalo lako za igranje. Sve ekipe su jako kvalitetne, veliki broj vrhunskih igrača nastupa u belgijskim klubovima, tako da je odluka za prelazak u Kotrajk bio prava, to se sada i vidi. Uživam u fudbalu, što se odražava i na moje partije, za koje se nadam da će biti još bolje u budućnosti" rekao je Ilić.

Koliko mu dobro ide možda najbolje govori to da je statistički ispred bivšeg golmana Liverpula Simona Minjolea koji brani za Klub Briž. Kotrajk je poslije 20 mečeva na sedmoj poziciji. Nakon 20 odigranih mečeva Kotrajk zauzima 7. poziciju na tabeli.

"Imam sve uslove da napredujem i budem još bolji, što trenutno i jeste moj primarni cilj. Između nas i trećeplasirane ekipe razlika je samo šest bodova, i cilj u narednom periodu jeste da poboljšamo svoj plasman na tabeli i uključimo se u borbu za plasman u evropska takmičenja. Mislim da kvalitetom to zaslužujemo, cijela ekipa vrijedno radi i mislim da ćemo u narednom periodu tu atmosferu iz kluba prenijeti i na teren u vidu što većeg osvojenog broja bodova", jasan je Ilić.

Ilić je do sada branio boje Vojvodine i Voždovca, nastupao je i za sve mlađe kategorije reprezentacije Srbije, kao i za mladu selekciju Srbije. U dva navrata dobio je poziv selektora Piksija za okupljanje A selekcije, ali još uvijek nije debitovao među stativama.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC