• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muftija Jusufspahić igrao za Crvenu zvezdu - pod lažnim prezimenom: Dijelio svlačionicu sa Piksijem, Binićem...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Muftija beogradski Mustafa Jusufspahić otkrio je malo poznate detalje iz davne prošlosti.

 Muftija-Mustafa-jusufspahic-igrao-fudbal-za-Crvenu-zvezdu. Izvor: Kurir/Zorana Jevtić/MN Press

Muftija beogradski Mustafa Jusufspahić mogao je da krene potpunom drugačijim putem - bio je blizu fudbalske karijere u Crvenoj zvezdi!

Ove detalje za koje javnost ranije nije znala otkrio je u razgovoru za Kurir, a kako je ispričao tokom tog razgovora, nastupio je i za seniorsku ekipu crveno-bijelih. To se dogodilo pod lažnim prezimenom, jer je u isto vrijeme bio registrovan za drugi klub.

Kada je bio dječak, fudbal je bio jedna od njegovih omiljenih stvari. Igrao ga je u Beogradu, a zatim i u Sarajevu gdje je nastavio školovanje.

"Trenirao sam fudbal kao klinac. U Beogradu nije bilo srednje teološke škole, islamske, pa sam nastavio školovanje u Sarajevu. Nastavio sam da treniram u FK Sarajevo, dobro smo napredovali, bili smo na kraju prvenstva Jugoslavije za juniore u finalu sa Zvezdom", počeo je priču Mustafa Jusufspahić.

Na tom meču primjetili su ga skauti crveno-bijelih.

"Cvetković, tadašnji sekretar, rekao je tada mom ocu Hamdiji i meni da, kao beogradsko dijete, treba dođem u Zvezdu, da me čeka dres...", otkriva malo poznate detalje muftija.

To se i desilo, a on je jednom obukao i dres seniorskog tima Crvene zvezde. Zbog toga što je bio registrovan u Sarajevu, morao je da nastupi pod lažnim prezimenom.

"Na narednom raspustu sam trenirao sa Zvezdom, misleći da ću biti sa svojom generacijom. Međutim, u svlačionicu ulaze Dragiša Binić, Piksi... Mislio sam da sam pogriješio svlačionicu. Onda su me poveli u Zrenjanin na utakmicu protiv Proletera, ali nisam smio da igram zvanično za Zvezdu, jer sam bio registrovan u klubu u Sarajevu. Tako sam, da bih igrao i da bi vidjeli kakav sam na terenu, dobio dres s prezimenom Janković. Izađemo na teren, ali jedan poslastičar, koji je poznavao mog oca i mene, kad me je vidio, počeo je da viče 'Mustafa, Mustafa'. Sklonili su me iako mi je trener rekao da sam dobro igrao poluvrijeme", naveo je on.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC