• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanova dječija tribina - "Mnogi su pokušali da nas kopiraju": Kako je u Humskoj nastao trend koji je oduševio UEFA!

Autor Dragan Šutvić

Crno-bijeli su se prisjetili tih mečeva u kojima su imali posebnu podršku.

 fk partizan dječija tribina  Izvor: MN PRESS

Fudbalski klub Partizan ušao je u 2022. godinu sa željom da osvoji titulu prvaka Srbije, nakon što su u prvom dijelu sezone ostvarili pet bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu.

Trofeji u Humskoj uvijek rađaju neke nove generacije navijača, a u Partizanu su posebno ponosni na utakmice na kojoj su oni najmlađi bili i jedini navijači na stadionu.

Možda će vas zanimati

I dok se crno-bijeli spremaju za mečeve sa Spartom iz Praga u Konferencijskoj ligi, u Partizanu i dalje pamte mečeve protiv Moldea i AZ Alkmara, kada su na stadionu u Humskoj samo djeca do 14 godina mogla da budu navijači.

Tada je uspostavljena takozvana "dječija tribina", kroz koju su u prethodnih nekoliko godina prošle na desetine hiljada mališana.

"Bila je to utakmica protiv turske Malatije koju smo igrali u Beogradu u kvalifikacijama za Ligu Evrope, delegat je zabilježio slučaj rasizma sa kojim niko nije bio upoznat da se dogodio. UEFA nas je drastično kaznila sa dva meča bez publike, pa su nam dozvolili da sljedeću utakmicu protiv Moldea odigramo pred djecom uzrasta do 14 godina", prisjeća se Dragan Trailović, član UO FK Partizan.

"Uspjeli smo u roku od 48 sati da okupimo preko 4.000 djece sa teritorije cijele Srbije. Poslije prolaza u grupnu fazu, odmah smo se žalili kod UEFA i kad su vidjeli da smo mnogo dobro to organizovali, dozvolili su nam da protiv AZ Alkmara igramo pred punim stadionom isto sa djecom do 14 godina."

Tako je uspostavljen trend dolaska onih najmlađih da podrže svoj omiljeni klub, često putujući satima do Beograda ne bi li stigli na utakmicu.

"Mnogi su od tada pokušali da nas kopiraju, ali niko još nije uspio da obori rekord od 23.000 djece protiv AZ-a, pa još i utakmice sa 4.500 i 13.000 djece", prisetio se Trailović, dodajući da je mnogo djece tada prvi put dobilo priliku da kroči na stadion u Humskoj.

Detaljniji opis kako izgleda organizovanje takvih utakmica i dolazak hiljada mališana na stadion, pogledajte u novom "Partizanovom magazinu":

Partizanov magazin
Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC