• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Više nema dileme - Srbija sa 2 tima u Ligi šampiona: Sad počinje bitka, da ne plešemo tek jedno ljeto!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Zvezda i Partizan su učinili svoje da Srbija napravi neverovatan rezultat na UEFA rang-listi, ali sada moramo da dobijemo doprinos i drugih klubova.

 Srbija-sa-dva-tima-u-Ligi-sampiona Izvor: MN Press/Kassiesa/Screenshot

Partizan je odigrao sjajno i u revanšu protiv Sparte, i tako prošao u osminu finala Konferencijske lige, a ono što je takođe važna stvar za srpski fudbal je i to da nam je koeficijent dodatno skočio!

Poslije pobjede Partizana (2:1) sada i zvanično može da se kaže da će Srbija biti 11. fudbalska zemlja Evrope od sezone 2023/24, pošto niko od naših konkurenata - što su Ukrajinci, Belgijanci i Švajcarci - ne može ni teoretski da nas obiđe na listi UEFA koeficijenata.

Srbija sada ima 1,275 bodova više od Ukrajine, koja nema više klubova u Evropi, pa u zavisnosti od uspjeha Zvezde i Partizana, koji će odigrati još najmanje četiri evropska meča ovog proljeća, to može samo da raste.

Vidjećemo koga će Zvezda, a koga Partizan danas dobiti na žrijebu Lige Evrope, odnosno Konferencijske lige.

Još više bježimo Belgiji (2,275 bodova), potom i Švajcarskoj (3,200), ali je jasno da će nam u budućnosti ovi klubovi biti najveći rivali pošto ćemo sada morati da "branimo" veliki broj bodova i da ne dozvolimo da samo u jednoj sezoni UEFA učestvujemo sa pet predstavnika, od toga jednim direktno u Ligi šampiona.

Podsjetimo, sve ovo se odnosi na sezonu 2023/24, pa će tako u perspektivi iduća biti jedna od najvažnijih jer će šampionu automatski donositi više od 15 miliona evra kroz grupnu fazu Lige šampiona.

I drugi tim će učestvovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok će osvajač Kupa Srbije imati praktično zagarantovano mjesto u Konferencijskoj ligi, pošto će učestvovati u plej-ofu Lige Evrope.

Takođe, još dva tima će nas predstavljati u Konferencijskoj ligi, ali i oni će sada morati da daju svoj doprinos u UEFA koeficijentu pošto će se učinak dijeliti na pet timova. Apsolutno najveći kolač sada drže Crvena zvezda i Partizan, a da bismo što duže ostali u ovakvom društvu moraju i ostali da se uključe.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC