• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ševčenko zaplakao uživo zbog rata u Ukrajini: "Mama i sestra su odlučile da ostanu..."

Autor Haris Krhalić

Legendarni ukrajinski fudbaler za italijansku televiziju govorio o situaciji u njegovoj zemlji.

 Andrij Ševčenko zaplakao u toku javljanja uživo Izvor: mosaiquefm.net/printscreen

Rat u Ukrajini i dalje traje, a dešavanja u toj zemlji nastavljaju da utiču i na svijet sporta. FIFA je donijela odluku da se zbog tog rata dozvoli da svi fudbaleri u Rusiji mogu da jednostranu raskinu ugovore sa svojim klubovima, na štetu njihovih poslodavaca.

A sada se o ratu u Ukrajini ponovo oglasio legendarni ukrajinski napadač Andrej Ševčenko, koji je u obraćanju uživo - zaplakao.

Ševčenko, doskorašnji selektor Ukrajine koju je odveo do četvrtfinala Evropskog prvenstva prošlog ljeta, rasplakao se u razgovoru za italijanski "RAI". On se uključio u program ne bi li govorio o toj bolnoj temi.

"Moja mama, sestra i rođaci su u Ukrajini. Čujemo se svaki dan. Njihov izbor je bio da ostanu. Ne mogu da gledam ono što se događa mojoj zemlji da ne zaplačem. Moji mi pričaju istinu o Ukrajini, a to je da se bombarduju gradovi, ubijaju djeca i starci. Moramo uvjeriti Rusiju da prestane s napadima, da pronađemo diplomatsko rješenje i zaustavimo rat", pričao je Ševčenko iz Londona.

On se kao igrač proslavio u Italiji, noseći dres Milana, a poručio je građanima te zemlje da njegove sunarodnike izbjeglice lijepo prihvate.

"Kada sam došao u Italiju, ta zemlja mi je otvorila srce. Učinili ste da se osjećam kao jedan od vas i zbog toga Italiju osjećam kao drugu domovinu. Sada vas molim: otvorite vaša srca mom narodu, potrebna nam je vaša pomoć. Učinite da se kod vas oni osjećaju onako kao što sam se osjećao ja. Mnogi su nam već pokazali puno privrženosti, ali tražim vas još."

Ševčenko je iskazao i divljenje predsjedniku Ukrajine.

"Ukrajina želi da bude dio Evrope, to je odluka nas kao naroda. Vladimir Zelenski je sjajan predsjednik koji nas vodi prema nezavisnosti i slobodi", rekao je Andrej Ševčenko.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC