• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajići" u finišu do pobjede nad Estonijom: "Borčevac" ušao s klupe pa u 87. minutu trasirao put BiH prema EURO 2022

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Odigrano je i drugo kolo Grupe 4 kvalifikacija za EURO 2022 u Ugljeviku i etno-selu Stanišići.

 U-17 BiH - Estonija 2:1 Izvor: FS BiH, nfsbih.ba

Nakon ubjedljivog poraza od Španije u etno-selu Stanišići (4:1), selekcija Bosne i Hercegovine do 17 godina je u subotu u Ugljeviku dočekale vršnjake iz Estonije i stigla do vrijedne pobjede.

BIH - ESTONIJA 2:1 (1:1)

Iako su "zmajići" odlično počeli susret i do prednosti stigli u 19. minutu pogotkom defanzivca Mahira Rizvanovića poslije centaršuta iz kornera Amara Jusupovića, gosti su uspjeli da stignu do izjednačenja osam minuta kasnije. Mrežu golmana "zmajića" pogodio je Mihail Kolobov i s tim rezultatom se otišlo na odmor.

I kad se činilo da će utakmica na stadionu u Ugljeviku biti okončana remijem, napadač banjalučkog Borca Sergej Bogdanić osigurao je trijumf "zmajićima" za veliko slavlje i nadu da se mogu domoći završnog turnira u Izraelu.

Ofanzivac crveno-plavih je pogodio estonsku mrežu iz peterca, nakon što je Niko Božičković oduzeo loptu i poslao je za Davida Čambera, koji je asistirao Bogdaniću. 

Izabranici Nermina Šabića sada u okviru Grupe 4 kvalifikacija za EURO 2022 nalaze na trećoj poziciji s istim brojem bodova kao i drugoplasirana Belgija protiv koje će da padne odluka o prolasku u narednu rundu takmičenja. Bh. timu u tom dvoboju sa Belgijancima je neophodna pobjeda za plasaman zbog lošije gol-razlike.

"Crveni đavoli" su danas poraženi od Španaca u etno-selu Stanišići rezultatom 1:0 (1:0), a jedini gol postigao je Migel Karvaljo u 40. minutu. 

Susreti trećeg kola na rasporedu su 29. marta u 15 časova. U etno-selu Stanišići, BiH će ugostiti Belgiju, dok će susret Estonija - Španija biti odigran u Ugljeviku.

Podsjetimo, EURO 2022 će biti odigrano ovog ljeta u Izraelu, a ukupno će nastupiti 16 najboljih ekipa (osam pobjednika grupa, sedam drugoplasiranih i domaćin) sastavljenih od fudbalera rođenih nakon 1. januara 2005. godine.

Bosna i Hercegovina: Arman Šutković, Patrik Zrnić, Mahir Rizvanović, Niko Božičković, Marsel Zrnić (87. Talha Tabaković), Bakir Nurković, Amar Jusupović (67. Niko Kovač), Ante Prusina, Kenan Lamadžema (79. Sergej Bogdanić), Seid Pramenković (46. David Čamber), Marko Brkić. Selektor: Nermin Šabić

Standings provided by SofaScore LiveScore

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC