• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvižduci uprkos pobjedi: Sarajevo nadomak finala Kupa BiH, "bordo" tim porazio jedinog preostalog drugoligaša (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iako je upisao siguran trijumf, premijerligaš iz Sarajeva nije briljirao u duelu sa liderom Prve lige federacije BiH.

 sarajevo - igman konjic 2:0 kup bih polufinale Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Fudbaleri Sarajeva u prvom polufinalnom meču Kupa BiH porazili su Igman iz Konjica 2:0 (1:0) golovima Daniela Avramovskog i Hamze Čatakovića, te su tako pred revanš stekli velika dva gola prednosti.

Iako je "bordo" tim stigao do sigurnog trijumfa, nerijetko su se sa tribina stadiona "Koševo" čuli zvižduci upućeni domaćih igračima, jer očigledno da pristalice Sarajeva nisu bile u potpunosti zadovoljne izdanjem svog tima.

SARAJEVO - IGMAN 2:0 (1:0)
/Avramovski 28, Čataković 71/

Možda će vas zanimati

Trenutno prvoplasirani tim Prve lige Federacije BiH izašao je hrabro na "Koševo", sa željom da ostvari što bolji rezultat pred revanš, ali su domaći igrači ipak uspjeli na odmor da odu s golom prednosti.

Prvi su zaprijetili fudbaleri Igmana preko Sedina Ljuce, zatim je pokušao i Adnan Hrelja, ali promjene rezultata nije bilo.

Nakon 15-ak minuta otvorene igre, gosti iz Konjica kao da su se povukli, pa su domaći igrači preuzeli terensku inicijativu.

Nije bilo prilika za Sarajlije skoro pola sata, ali su ipak u 28. minutu izabranici Aleksandra Vasoskog stigli do vođstva.

Adnan Šećerović pogodio je prečku iz slobodnog udarca, Daniel Avramovski dobro je sve ispratio i prsima postigao prvenac u bordo dresu.

Iako je "bordo" tim stigao do sigurnog trijumfa, nerijetko su se sa tribina stadiona "Koševo" čuli zvižduci upućeni domaćih igračima, jer očigledno da pristalice Sarajeva nisu bile u potpunosti zadovoljne izdanjem svog tima.

Veliku priliku za uvećanje prednosti Sarajlije su imale početkom nastavka. Šećerović je odlično centrirao, u dobroj poziciji našao se Dal Varešanović, ali šut mladog fudbalera odbranio je golman gostiju Aldin Ćeman.

Nisu domaći navijači mogli da uživaju u izdanju svojih izabranika, ali je Sarajevo ipak slavilo siguran trijumf, pa će na revanš otići s dva gola prednosti.

U trenucima kada su fudbaleri iz Konjica pokušavali doći do izjednačenja, Hamza Čataković u 71. minutu postigao je sjajan pogodak sa 20-ak metara i tako srušio nade gostiju da mogu do pozitivnog ishoda u Sarajevu.

U drugom polufinalu od 18 časova u Mostaru sastaju se Velež i Tuzla siti, a revanš mečevi na programu su 20. aprila. Pravilo gola u gostima ne važi.

SARAJEVO: Dizdarević, Pidro, Hebibović, Đokanović, Šećerović (61. Ramić), Varešanović (72. Kobiljar), Mujakić, Bagarić (80. Ahmetović), Palić, Avramovski (72. Velkoski), Suljić (61. Čataković). Trener: Aleksandar Vasoski.

IGMAN: Ćeman, Duraković, Bešagić, Hreljić, Drljević, Kašić, Ljuca, Hrelja (65. Bibić), Velić (87. Hebibović), Ćubara, Alagić. Trener: Adnan Elezović.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC