• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA, promijenite to pravilo, nek se igra na štopericu: Poznati fudbaler hoće revoluciju - "Neću da gledam folirante!"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Defanzivac Benfike ima prijedlog za svjetsku kuću fudbala...

 jan vertongen za promjenu fudbalskih pravila Izvor: Profimedia/Stephen McCarthy/FIFA/Sipa USA/Jeroen Meuwsen/Orange Pictures

FIFA je najavila da sprema važne promjene za Svjetsko prvenstvo i da bi utakmice u Kataru mogle da traju i po 100 minuta, a sve kako bi se u mečevima bolje nadoknađivalo izgubljeno vrijeme.

Legendarni Pjerluiđi Kolina je o tome naširoko govorio, dok je predsjednik FIFA Đani Infantino poručio da navijači plaćaju da gledaju 90 minuta fudbala, a ne 50. Ali jedan poznati fudbaler sada ima još radikalniji prijedlog za njih!

Možda će vas zanimati

Jan Vertongen, defanzivac Benfike i nekadašnji fudbaler Totenhema, urgirao je preko društvenih mreža da FIFA treba da učini još veću promjenu i fudbal prebaci na mjerenje efektivnog vremena!

"Fudbal stvarno stvarno treba da se promijeni na efektivno vrijeme igranja i to što je prije moguće. Timovi koriste prednost toga što stalno foliraju i 'plaču', oduzimajući svu radost navijačima koji žele da gledaju dobru fudbalsku utakmicu, a ne pozorišnu predstavu", napisao je ljutiti Belgijanac.

Nije poznato zbog koje utakmice je tačno iznio ovakvo mišljenje, ali je jasno kakve su njegove želje. O prelasku fudbala na efektivno vrijeme se već razmišljalo i u pojedinim omladinskim ligama se to pravilo testiralo.

Jedan od predloga za tako nešto glasio je da bi fudbal mogao da pređe na 60 minuta efektivne igre, po čemu bi se sat kao u košarci zaustavljao kada je igra zaustavljena. Razlog za to je što se u današnje vrijeme na utakmicama efektivno igra oko 50-55 minuta, dok se ostalo vrijeme troši na prekide i odugovlačenja...

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC