• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOK! Zlatan preuzima Rajoline fudbalere ovog ljeta? Imali su odnos kao otac i sin, evo šta će biti Ibrin novi posao!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Zlatan Ibrahimović bi već ovog ljeta mogao da postane agent i to u firmi pokojnog Mina Rajole.

 Zlatan Ibrahimovič preuzima fudbalere Mine Rajole Izvor: Profimedia

Vjerovatno najpoznatiji fudbalski agent svih vremena Mino Rajola preminuo je u subotu u 54. godini nakon duže bolesti. Još od januara je bio u bolnici i borio se za život, a istovremeno je vodio i brigu o svojim klijentima sa kojima je bio izuzetno blizak, što je možda bila i tajna njegovog uspjeha.

Od njega su se oprostili Erling Holand, Pol Pogba i mnogi drugi, a kažu da je najbolji odnos imao sa Zlatanom Ibrahimovićem čiji ga je transfer iz Juventusa u Inter proslavio i označio novu eru u menadžerskom poslu.

Zlatan Ibrahimović je prvo mislio da je Mino Rajola obična fudbalska neznalica, međutim Italijan je prvi koji je drznuo da mu odbrusi i tako ga je kupio - istinom. Postali su nerazdvojni, gotovo da su imali odnos poput oca i sina, pa je legendarnog napadača smrt bliskog prijatelja slomila.

Zbog njegovog preranog odlaska mnogi misle da će Zlatan Ibrahimović definitivno "okačiti kopačke o klin" na kraju ove sezone, posebno ako Milan osvoji titulu, pošto se često šalio da igra samo da bi Rajola zarađivao.

U italijanskim medijima spekuliše se šta će biti sa Rajolinom menadžerskom agencijom, koja je brinula o mnogim poznatim fudbalerima koji su čekali transfere ovog ljeta, a čak se pojavila mogućnost da Zlatan Ibrahimović odmah po završetku igračke karijere postane agent.

Tako bi nastavio put svog "fudbalskog oca", ali više bi to bilo zbog imidža, manje zbog umješnosti u ovom poslu, dok će drugi Rajolini saradnici ostati na vrhu piramide.

Nezvanično, sve bi trebalo da preuzme njegov rođak Vinčenco Rajola, koji ga prati u stopu već petnaestak godina i učio je uz znatno iskusnijeg Mina kako da "proda" fudbalere za što više novca, dok su tu još mladi agent Sandro Martone i advokatica Rafaela Pimenta.

Vidjećemo kako će se nositi sa Zlatanom Ibrahimovićem kad "uđe" u agenciju koja posluje u Holandiji, a gdje je jedan od najbližih saradnika Rajole bio i Hose Fortes Rodrigez.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC