• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela otimačina za Rajoline zvijezde: Smrt menadžera pravi haos na tržištu, drugi mu uzimaju klijente!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Smrt legendarnog fudbalskog agenta Mina Rajole napraviće zemljotres na fudbalskom tržištu jer drugi menadžeri hoće da uzmu fudbalere njegove agencije.

 Agenti žele da preuzmu fudbalere pokojnog Mina Rajole Izvor: Profimedia

Najpoznatiji fudbalski agent Mino Rajola preminuo je poslije duge i teške bolesti u 54. godini, a koliko je bio omiljen najbolje govore reakcije njegovih klijenata sa kojima je imao gotovo porodični odnos.

Tako se već pojavila informacija da će Zlatan Ibrahimović ovog leta završiti karijeru i preći u agenciju Mina Rajole, kojom trenutno upravlja njegov rođak Vinčenco Rajola, ali sada su i drugi fudbalski agent osjetili "slabost" svog rivala i zbog toga se očekuju tektonski poremećaji na fudbalskom tržištu.

Smrt čuvenog Rajole mogla bi da dovede do potpunog haosa i "rata" za njegove klijente, pošto bi drugi superagenti željeli da iskoriste trenutak i preuzmu neke od fudbalera koji će biti "bombe" prelaznog roka.

Jasno je da Vinčenco Rajola nije podjednako sposoban kao znatno iskusniji Mino, pa su već počeli da ubjeđuju klijente ove agencije da pređu kod njih i obećavaju da će im obezbijediti sjajne uslove. Mnogi vjeruju da je zbog toga i ranije procurila informacija o smrti fudbalskog agenta, prije nego što će dva dana kasnije biti i potvrđeno.

Oko najvećih zvijezda Mina Rajole već obigravaju dvije najveće fudbalske agencije koje vode Džonatan Benet (agent Gareta Bejla) i Žorž Mendeš (agent Kristijana Ronalda).

Osim njih, svoj dio kolača žele još i Volker Štrut, Pini Zahavi i Alesandro Luči...

Izvor: Profimedia

Zbog toga će Vinčenco Rajola imati nevjerovatno težak zadatak. Ne samo da mora da zamijeni svog rođaka Mina Rajolu i potvrdi da je sposoban u pregovorima sa klubovima, nego će morati da ubijedi i klijente svoje agencije da ne mijenjaju sredinu i da im neće biti bolje kod Beneta, Mendeša i drugih. Nije ovo ništa novo u poslu fudbalskih agenata, stalno pokušavaju da "otmu" zvijezde jedni drugima, ali sada Rajola ne može da se brani.

Podsjetimo, najveći klijenti Rajoline agencije su Erling Holand (75 miliona evra), Mathejs de Liht (90 miliona evra), Pol Pogba (40 miliona evra), Marko Verati (60 miliona evra), Đanluiđi Donaruma (65 miliona evra), Rajan Gravenberh (40 miliona evra), Irving Lozano (30 miliona evra) i drugi...

Mnogi od njih ovog ljeta će promijeniti sredinu i donijeti tako veliki novac agenciji Mina Rajole, u transferu Holanda verovatno i najveću u istoriji fudbala, ali smrt "pica majstora" bi mogla sve da promijeni na tržištu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC