• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanovo prokletstvo golgetera: Rikardo juri rekorde Save i Kežmana, ali jednu stvar želi da uradi drugačije!

Autor Dragan Šutvić

Slavne sezone Miloševića i Kežmana donijele su im angažmane u inostranstvu, ali ne i trofeje u crno-bijelom dresu. Rikardo Gomeš to želi da promijeni.

 partizanovo prokletstvo golgetera  Izvor: MN PRESS

Bori se Partizan do samog kraja. Poslije odlične sezone u Konferencijskoj ligi i stizanja do osmine finala, u domaćim takmičenjima je i dalje sve otvoreno. U Superligi su na dva boda od Crvene zvezde i moraju da se nadaju kiksu "vječitog" rivala ne bi li osvojili titulu, dok će u srijedu (16.30) protiv Vojvodine pokušati da se plasiraju u finale Kupa Srbije.

Dakle, "dupla kruna" je i dalje u igri crno-bijelima, a na putu do nje mogao bi da im dodatno pomogne raspucani Rikardo Gomeš. Stigao je istorijski učinak Save Miloševića, mogao bi da pretekne i rekordera Mateju Kežmana, ali pogled u istoriju kao da govori - Partizan ima "prokletstvo" rasnih golgetera!

Rikardo Gomeš se prošlog ljeta vratio u Humsku i pokazao da je bio pun pogodak. Mada bi crno-bijelima moglo štošta i dobro i loše da se kaže o silnim povratnicima koji su se prethodnih godina poput roda vraćali u Humsku, za momka sa Zelenortskih Ostrva dilema nema.

Do sada je u svim takmičenjima ove sezone postigao 34 pogotka i učinio da se njegov učinak stavlja rame uz rame sa onim koje su tokom posljednje decenije prošlog vijeka imali Milošević i Kežman.

Rikardo je trenutno prvi strijelac Superlige sa 26 golova, a ne treba smetnuti s uma ni da je tome pridodao i osam asistencija. Uz to, sedam golova na evropskoj sceni propratio je i jedan gol u Kupu Srbije, pa je Rikardo stigao učinak Sava Miloševića iz sezone 1994/95.

Izvor: MN PRESS

Milošević je tada, u posljednjoj sezoni pre odlaska u Aston Vilu, postigao 30 golova u tadašnjoj Prvoj ligi SR Jugoslavije, uz četiri pogotka u Kupu (naši klubovi nisu igrali evropska takmičenja zbog embarga).

Ali Rikardo ima još koga da stigne. Mateja Kežman je u sezoni 1999/2000 bio za pogodak bolji - postigao ih je čak 35! Od toga, 27 u Prvoj ligi Jugoslavije, šest na evropskoj sceni i dva u nacionalnom kupu. Rikardo do kraja sezone pred sobom ima još tri ili četiri utakmice da taj rekord obori.

No, ono što upada u oči je činjenica da ni Milošević ni Kežman tih godina nisu pomogli Partizanu da se dokopa trofeja. Te 1995. godine, crno-bijeli su završili iza Zvezde sa četiri boda zaostatka. Pet godina kasnije, ni 101 bod ni 111 postignutih golova nisu bili dovoljni da se stignu crveno-bijeli Ljupka Petrovića.

Izvor: MN PRESS

U kup takmičenjima je Partizan tada ispadao i prije polufinalne runde (četvrtfinale i osmina finala), pa će Rikardo imati pred sobom dovoljno motivacije da promijeni neke stvari kada su u pitanju sezone crno-bijelih sa dominantnim golgeterima.

Neće to biti samo da nadmaši Miloševića i obori rekord Mateje Kežmana, već i da povede Partizan ka trofejima za koje se u Humskoj i dalje bore...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC