• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za njega nikad niste čuli, a nastupiće OSMI put u finalu Lige šampiona!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Liverpul i Real Madrid boriće se za titulu šampiona Evrope, a na klupi "kraljevskog kluba" sjediće jedan izuzetno zanimljiv lik.

 Antonio Pintus Izvor: Shutterstock

Liverpul i Real Madrid 28. maja u Parizu odlučiće ko će osvojiti Ligu šampiona.

"Redsi" će nastojati doći do sedme titule šampiona Evrope, čime bi se na drugom mjestu izjednačili sa Milanom, dok je "kraljevski klub" ubjedljivo najviše puta do sada podizao "ušati" pehar - na stadionu "Sen Deni" to će pokušati da učini 14. put u istoriji.

Možda će vas zanimati

A na klupi Madriđana, u stručnom štabu Karla Ančelotija, sjediće kondicioni trener novog šampiona Španije Antonio Pintus, malo poznati stručnjak kojem će ovo biti čak osmo finale Lige šampiona!

Italijanskog trenera, koji će 4. juna proslaviti 60. rođendan, često nazivaju "čovjekom iz sjene", ali njegov doprinos uspjesima "kraljevskog kluba" i te kako je vidljiv. Iako je ranije ove godine dobio specijalni zadatak da pripremi Luku Jovića za finiš sezone, čini se da u tome nije u potpunosti uspio, jer Srbin baš rijetko dobija priliku i teško da ćemo ga vidjeti u borbi za trofej.

Izvor: Profimedia

Čovjeka koga vole da zovu sadista, pa čak i gad, zbog svojih "spartanskih lekcija", zaslužan je za brojne uspjehe Madriđana, s čim se slaže i sam Ančeloti koji ga prosto obožava: "Imam sjajan odnos sa Pintusom, koji je zaista veliki profesionalac. Igrači imaju mnogo samopouzdanja otkako rade s njim, uvijek je fokusan na sitne detalje", istakao je trener Madriđana o stručnjaku koji je prije fudbalera radio sa atletičarima i džudistima.

Pintus, inače rođen 1962. godine u Torinu, karijeru je počeo u nižerazrednom Kalčo Setimu, nakon čega je prešao u Juventus, a sa "starom damom" igrao je finala 1996, 1997. i 1998, kasnije je otišao u Monako, s kojim je 2004. poražen od Murinjovog Porta, da bi sa Real Madridom finalista bio 2016, 2017. i 2018.

Sa juventusom je samo 1996. stigao do trofeja, ali je ostale neuspjehe u finalima nadoknadio sa Madriđanima, sa kojima je šampion Evrope bio tri godine u nizu, 2016-2018.

Osim nabrojanih klubova, radio je u Čelsiju, Udinezeu, Vest Hemu, Olimpiku i Konsolatu iz Marselja, Palermu, Sanderlendu i Interu.

Ovo je njegov drugi mandat u Real Madridu (2016-2019), a u prestonicu Španije vratio se u junu prošle godine.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC