• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velež ponovo igra evropske mečeve u Sarajevu! Direktor "rođenih" potvrdio: Bićemo domaćini na Grbavici

Autor Dragan Šutvić

Drugu godinu zaredom Mostarci će evropske utakmice igrati u glavnom gradu BiH.

 velež igra evropske utakmice na grbavici  Izvor: Anadolija/Stringer

Osvajanjem Kupa, prvog trofeja na nivou BiH, fudbaleri Veleža stekli su pravo da predstojećeg ljeta nastupaju u drugom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Neizostavna tema nakon spektakularnog finala protiv Sarajeva jeste stadion na kojem će Mostarci biti domaćini u evropskim takmičenjima, međutim direktor kluba Džemil Šoše je u razgovoru za Faktor sve razjasnio - "rođeni" će ponovo na Grbavicu!

Možda će vas zanimati

"Prijavili smo stadion Grbavica, kao i Tuzla siti i Željezničar. Potrefilo se da smo Tuzlaci i mi izborili Evropu, a vjerujem da neće biti problema da i jedni i drugi igramo na ovom stadionu. Nama je prošlog ljeta zaista ostao u predivnom sjećanju. Još jednom se moram zahvaliti ljudima iz 'Želje', koji su nam pomogli u organiziciji evropskih utakmica. Prije svih Dini Pekiću, a onda i svim ostalim. Nismo imali iskustva igranja u Evropi i ljudi sa Grbavice mnogo su nam pomogli", istakao je prvi operativac mostarskog premijerligaša, pojasnivši zašto Velež neće ugostiti bar jedan evropski tim na svom stadionu.

"Bilo je potrebno uložiti oko 200.000 KM za neke popravke, koje bismo kasnije svakako morali 'prepravljati', što bi značilo da smo u vjetar bacili pomenuti iznos, koji nije mali. Takođe, postoji mogućnost da ovih dana počnu radovi na postavljanju hibrida, možda čak ni posljednje kolo Premijer lige zbog početka radova nećemo igrati na svom stadionu. Najvažnije je da smo izborili Evropu, da smo na stoti rođendan osvojili trofej. Idemo korak po korak, uskoro ćemo srediti i naš stadion", ističe Šoše.

Žrijeb parova drugog kola Konferencijske lige obaviće se 15. juna u Nionu, a mečevi ove faze igraju se 21. i 28. juna.

Velež prilikom izvlačenja neće biti povlašten, a potencijalni rivali "rođenih" su, između ostalog, Bazel, PAOK, Jang Bojs, Molde, BATE Borisov, Osijek, Čukarički...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC