• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Strašne vijesti - legendarni golman ima još šest mjeseci života: Ostrvo pamti njegovih pet titula u redovima velikana!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Branio je za Glazgov Rendžers i Mančester junajted, igrao na Svjetskom prvenstvu 1990. godine, a Endi Goram sada bije najtežu bitku.

 Endi Goram boluje od raka, ima još šest mjeseci života Izvor: Profimedia

Užasne vijesti dolaze iz Velike Britanije, pošto su tamošnji mediji javili da nekadašnji legendarni golman reprezentacije Škotske i Glazgov Rendžersa Endi Goram ima još šest mjeseci života! 

Dijagnostikovan mu je rak jednjaka četvrtog stepena koji je metastazirao na jetru i desno plućno krilo, a zahvatio je ključnu kost i rebra. Odbio je Goram hemioterapiju jer mu je rečeno da nije moguće operisati ga i da bi mu eventualna hemoterapija samo produžila život, a ne bi mogla da ga izliječi.

Možda će vas zanimati

"Boriću se kao što se nikad nisam borio. Mislio sam da imam jake probavne smetnje, a nedjeljama kasnije situacija je bila još gora. Kao da mi se zablokirao probavni put. Sve što bih pojeo ili popio kao da bi došlo na pola puta do želuca prije nego što sam morao da povratim", rekao je 58-godišnji nekadašnji fudbaler.

Kako je ispričao za "Dejli rekord" da hemoterapiju ne želi jer su mu ljekari rekli kako bi dobio samo još tri mjeseca života. 

"Slomilo me je kada su mi rekli da nije moguće da me operišu. Znao sam da želim da se borim. Specijalista mi je rekao da mi hemoterapija može produžiti život za tri mjeseca, a bez nje da mi ih je preostalo šest. Ljekar mi je rekao da uživam u svakodnevnom životu. Bol je podnošljiv. I dalje mogu da se viđam sa prijateljima i da budem svoj. Biću tu koliko mogu. Jedina razlika je u tome što sat na bombi otkucava", rekao je Goram.

On je rođen u Bariju u Engleskoj, ali je legenda škotskog fudbala. Nakon šest godina u Oldamu branio je za Hibernijan, a potom godinama za Rendžers čija je živa legenda. Osvojio je pet titula u Škotskoj sa tom ekipom, a kasnije je uzeo i jednu titulu u Engleskoj sa Mančester junajtedom gdje je došao kao veteran da bude rezervni golman 2001. godine.

Osim fudbala bavio se i kriketom, a i tu je bio reprezentativac Škotske. Na terenu je pobijedio u mnogim bitkama, a sada ga čeka ona najveća. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC