• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda dovodi nekoliko pojačanja, poznate su i pozicije! Terzić otkrio: Ohi odlazi, Erakovića ne damo, ništa od Dzjube!

Autor Haris Krhalić

Zvezdan Terzić je detaljno pričao o planovima Crvene zvezde u predstojećem prelaznom roku.

 Zvezdan Terzić govorio o transferima Zvezde Izvor: MONDO/Nikola Lalović/MN Press

Crvena zvezda već zna na kojim pozicijama želi pojačanja, Zvezdan Terzić je otkrio sve detalje o tome i pričao detaljno o nekim igračima. Kangva je već završen, Ohi je na izlaznim vratima, Eraković nema dozvolu da ide, za sada...

Sve zavisi od budžeta, ali je sportski direktor crveno-bijelih u razgovoru sa medijima davao konkretne odgovore na određena pitanja.

"Nama Liga šampiona u ovoj sezoni donose 25.000.000 evra i to je novac koji je nadohvat ruke. Liga Evrope je nama prošle godine donijela 12.500.000 evra. Imajući u vidu da rezultati na terenu donose ogroman novac mi moramo da ulažemo u tim. Da li će biti 4-5 ili 6 miliona ne znam, ali oko četiri miliona evra će biti budžđet. Vrijeme je za novu energiju, svježu krv, potrebni su nam brži igrači, mi imamo naša tri pika. Jako je teško doći do kvalitetnih, brzih, mladih igrača", počeo je Terzić.

Osvrnuo se na pozicije u timu.

"Razgovarali smo sa Gajićem, Gobeljićem i Pankovom. Sve su to igrači koji su ostavili dubok trag u klubu. Tražimo špica, desno krilo, zadnjeg veznog, štopera i u svakoj liniji želimo da se pojačamo sa po jednim kvalitetnim, mladim, brzim igračem. Crvena zvezda mora da podiže svoje ciljeve i to možemo samo sa boljim igračima i boljim timom?

ERAKOVIĆ, KANGVA I OHI!

Izvor: Profimedia

Eraković (ne)ide.

"Nismo tvrdi u stavu, ali za sada je naš stav da Eraković ne može da ide, pogotovo ne prije završetka kvalfikacija za LŠ . Eraković je bonus i naredne sezone. Nama sljedeće sezone dolaze dva nova bonusa štopera, Leković i Đurić, a nama je sada jedina opcija da Eraković ostane, ali ako dobijemo adekvatnu ponudu otići će. Prelazni rok je živa stvar, ako sutra neko kaže evo 25.000.000 evra za njega naravno da će da ode.

Otkrio je i da Ohi odlazi.

"To može da znači da imamo ponudu za Ohija? Je l' to moguće? Moguće je! Važno je da Crvena zvezda ima jak kostur od domaćih igrača, od 7-8 igrača, a za Ohija imamo već konkretne ponude da se raziđemo. Ne govorimo cijenu za Ohija, imamo novac na računu, a o odlascima ćemo razmišljati kasnije. Dok ne dovedemo zamjenu, nema prodaje."

Kangva je već doveden, plaćen je milion evra.

"Kangva je igrač koga smo pratili neko vrijeme i mi smo svjesni da je on eksplodirao, ja sam na kraju zvao Grofa Božovića i on je rekao uzimaj, ne čekaj uzeće ti ga neko od najboljih klubova iz Rusije. Vidjećemo šta će biti sa Adom, Marko Marin je tu, sagledava sve opcije, na svakoj poziciji ima više opcija."

SANOGO, RADONJIĆ, NIKOLIĆ?

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Postoje spekulacije oko odlaska Sanoga.

"Nije vrijeme za rastanak i nema potrebe, on je jedan zahvalan igrač, profresionalac i pregovaramo sa njim. Tu je naš novi skaut Marko Marin koji se ne ograničava na Njemačku. On ima nevjerovatnu mrežu, jer je igrao i u Engleskoj, Španiji, Grčkoj... Nevjerovatne su njegove veze i povezanosti svuda u srpskom fudbalu."

Otkrio je i situaciju sa Ristićem i Nemanjom Radonjićem.

"Mi smo imali intenzivne kontakte sa Mihailom Ristićem, našim djetetom, a na kraju je završio u Benfici. Važno je da Crvena zvezda ima jak kostur od domaćih igrača, od 7-8 igrača. Razmišljali smo i o pozajmici za Radonjića. ali nije se pokazalo kao dobro rješenje kada nemate 100 odsto igrača pod svojom kontrolom. Razgovarao sam i sa Marinakisom u Atini, nije lak pregovarač, vidjećemo."

Mediji su ga pitali i šta je sa Veljkom Nikolićem.

"Za mene je Veljko Nikolić najbolji igrač Crvene zvezde. Imao je mnogo pehova, vukao je tu povredu, medicinska služba nije dobro reagovala i tek je u februaru operisao nešto što je problem bio u julu."

NIŠTA OD DZJUBE!

Izvor: Profimedia

Od dolaska Artjoma Dzjube neće biti ništa.

Što se tiče Dzjube postojala je neka ideja. Nikada nije bilo razgovora sa njim, ali kada smo izvagali shvatili smo da nam je potreban i mlađi i brži igrači.

Jedno od pitanja bilo je u vezi mladih igrača u srpskom fudbalu.

"U ovom trenutku u našoj ligi nema igrača koji svojim kvalitetom mogu da odgovore svojim kvalitetima na Crvenu zvezdu. Zvezda je kroz omladinsku školu pokupila sve najbolje što ima u Srbiji. Postavljamo pitanje da li su ovi mladi igrači u Superligi bolji od naših mladih igrača."

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC