• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Osjećate se prazno!" Piksi o podršci reprezentaciji Srbije: I da dođe jedan čovjek, da mu zahvalimo na podršci!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dragan Stojković Piksi govorio je na konferenciji za medije pred meč Srbije i Slovenije u Ligi nacija.

 Piksi-o-navijacima-Srbije-pred-Sloveniju Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Fudbalska reprezentacija Srbije nije se proslavila na početku Lige nacija i poražena je 1:0 protiv Norveške u Beogradu. Piksi nije bio zadovoljan brojnim stvarima, ali pred meč sa Slovenijom (nedjelja, 20.45) poručuje da uprkos svemu treba ostati pozitivan.

Bilo je stvari koje su mu se i dopale u drugom poluvremenu protiv Norvežana, falio je samo gol, a za Slovence najavljuje osvježenja u timu...

"Veoma je teško fizički. Moramo da prihvatimo program, a to su četiri utakmice u 10 dana. Vidimo da igrači nisu na stopostotnom nivou, što je normalno. Pokušaćemo da osvježimo tim sa novim imenima", poručio je Stojković na konferenciji za medije.

Nije Srbija jedina razočarala, poraze su doživjeli Francuzi i Hrvati, a srpski selektor je svjestan toga da je ovo period za odmor i porodicu, nešto manje za fudbal.

"Ovih par dana u razgovorima koje sam imao sa igračima, sve se svodi na iscrpljenost, umor, zasićenje. To je istina. Možete da vidite preko Mitrovića, Tadića, Sergeja i svih ostalih koji su imali ful sezonu. Zato i kažem da rezultate koji će se desiti u ovom periodu ne treba gledati ni kao čudo, ni kao tragediju. Smatram da je to vrijeme da i neki drugi igrači dobiju šansu. Pa kad me neko pita što stavljam Jovića kada on u Realu ne igra. Pa kako da dobije na samopuzdanju? Ja u njih ne sumnjam, jedino me brine psiha i fizika. Što se tehnike tiče ne brinem, igrači shvataju kako treba da igraju i ponašaju se na terenu. Bilo bi sa moje strane suludo da forsiram jedan te isti tim da igra sve ove utakmice. Vjerovatno će svi dobiti šansu da igraju", izjavio je Stojković.

Selektor se osvrnuo i na malu posjetu na meču protiv Norveške i na riječi Aleksandra Mitrovića koji je poručio da je "već navikao na tako nešto", pošto je podrška mala - gubili ili dobijali mečeve.

"Ja gledam na to tako da je jedan čovjek došao, zahvaliću mu se na podršci. Sad smo imali toliko koliko smo imali. Jedino kada vidite slike iz drugih evropskih gradova, slike punih stadiona - osjećate se prazno. Ne možete tjerati ljude, to je njihova odluka. Koliko god ih dođe morate da ih poštujete i date sve od sebe. To je obaveza prema samim sebi i prema njima. Daleko od toga da ne bismo željeli da bude pun stadion i da vjetar u leđa igračima. Itekako prija. Ali dobro, svako ima pravo izbora. Na nama je da se borimo i vjerujem da će to neko nagraditi. Aplauzom ili kako već. To je sasvim dovoljno", rekao je Stojković.

"Očekivao sam veću podršku. Ako neka generacija zaslužuje podršku onda je to ova. I zbog rezultata i zbog svega. Za mene je satisfakcija da je 50 klinaca iz škole koje sam potekao bila prisutna. U narednom periodu očekujem veću".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC