• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši klub Ivice Ilieva se prodaje za jedan evro! Bili su pravi hit Serije A, ali su potom dotakli ponor i traže spas

Autor Haris Krhalić

Prošlo je mnogo godina od kada je klub sa Sicilije bio relevantan u Italiji.

 Mesina se prodaje za jedan evro Izvor: Profimedia

Poznati italijanski fudbalski klub Mesina bio je početkom dvijehiljaditih pravi hit u Seriji A, posebno u sezoni 2004/05 kada su stigli do čak sedmog mjesta na tabeli, međutim to su bili i posljednji dobri dani po njih.

Ispali su 2007. godine iz elite, a potom krenuli ka ponoru. Proglašen je bankrot, izbačeni su iz profesionalnog fudbala i nije im bilo spasa, tako da se sada klub prodaje za simboličnu cijenu. Za samo jedan evro možete da pazarite klub iz jednog od najvećih gradova Sicilije...

Prvi čovjek kluba Pjetro Skioti u saopštenju za javnost je poručio da je rok za dostavljanje ponuda do kraja predstojećeg vikenda, nakon čega će odabrati novog vlasnika s najvećim potencijalom da spasi klub.

"Još nije stigla nijedna zvanična ponuda, iako je bilo nekoliko telefonskih poziva. Želim svoje vrijeme u klubu da okončam tako da Mesinu prodajem za simboličnu cijenu - jedan evro. Rok je 12. jun. Ukoliko ne stigne ponuda, donijeću potrebnu odluku čak iako bude teška", rekao je Skioti u zvaničnom obraćanju.

Od poznatih igrača koji su nosili dres Mesine vrijedi izdvojiti Salvatorea Skilačija, Antonija Nočerina, Marka Storarija, Rikarda Zampanju, Marka Zora, Gaetano Dagostino, Serđo Flokari i mnoge druge...

Pamtimo i da je Ivica Iliev, sadašnji sportski direktor Partizana, ostavio dubok trag na Siciliji. Nakon sedam godina u Partizanu otišao je u Mesinu 2004. godine i proveo četiri sezone kod njih, s izuzetkom 2005/16 kada je bio na pozajmici u Đenovi. Odigrao je 57 utakmica za njih i postigao jedan gol.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC