• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Održana redovna sjednica Skupštine: Željezničar dobio novog predsjednika Upravnog odbora

Autor Haris Krhalić

Edis Kovačević novi je predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar.

 edis kovačević Izvor: Promo/FK Željezničar/Armin Herić(fkzeljeznicar.ba)

U Plavom salonu na Stadionu Grbavica održana je redovna sjednica Skupštine FK Željezničar na kojoj su delegati aktivno raspravljali o trenutnoj situaciji Kluba, te su donesene određene odluke koje se tiču funkcionisanja Kluba u narednom periodu.

Nakon usvajanja Dnevnog reda i zapisnika sa prošle sjednice, uslijedio je izvještaj Tima za pregovore sa potencijalnim strateškim partnerima. Izvještaj su prezentovali Nasuf Drinjaković i Nihad Odobašić.

Nakon višesatne diskusije, delegati skupštine su jednoglasno i dvotrećinskom većinom svih izabranih delegata izabrali gospodina Eldina Diglisića za strateškog partnera i donijeli odluku da se zvanični ugovor potpiše do kraja narednog mjeseca.

Uslijedilo je obraćanje v.d. predsjednika Ore Ibrišimovića koji je prezentovao izvještaj o radu Upravnog odbora u proteklom periodu. Izvještaj je usvojen, a potom su delegati izabrali novog predsjednika Upravnog odbora, Edisa Kovačevića, dosadašnjeg člana Nadzornog odbora. Članove Upravnog odbora činit će: Jusuf Tanović, Ilijas Kovačević, Kerim Balić, Mirza Bašinac, Bakir Sadović, Fuad Zukić i Seudin Novalić. Zbog poslovnih obaveza, dosadašnji v.d. predsjednik UO, Oro Ibrišimović, ne može aktivno nastaviti svoj angažman u Klubu, a kolektiv FK Željezničar zahvaljuje se Ibrišimoviću na angažmanu i doprinosu.

Naredna tačka Dnevnog reda se odnosila na izvještaj Nadzornog odbora kojeg je prezentovao predsjednik NO, Džermin Pašić. Nakon obraćanja izvještaj je usvojen. Nadzorni odbor Željezničara čine Džermin Pašić, Elvir Kosovac i Marko Dmitrović.

Oro Ibrišimović i Borislav Goić su odabrani kao zamjenski delegati u Skupštini Kluba. Posljednja tačka Dnevnog reda odnosila se na razne druge aktivnosti kluba.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC