• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stolica na užarenom Kipru i Partizanov susret sa istinom: Potpuni krah ili paljenje parnog valjka, pitanje je sad

Autor Haris Krhalić

Partizan kreće svoju evropsku sezonu na užarenom Kipru i pobjeda bi makar malo smirila uzburkane strasti u Humskoj.

 Partizan AEK Larnaka najava utakmice Izvor: MN PRESS

Partizan čeka svoju premijeru u Evropi protiv AEK-a iz Larnake u mnogo nemirnijoj atmosferi nego što je to vjerovatno bilo ko očekivao na samom startu sezone.

Poslije tri kiksa u Superligi Crvena zvezda je već odmakla na tabeli, a došle su i prve smjene pošto je klub napustio sportski direktor Ivica Iliev. Ilija Stolica je za sada ostao na klupi, ali pobjeda na Kipru i prolazak u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu Evrope ne smiju da se dovode u pitanje ako ovaj stručnjak želi da ostane na klupi crno-bijelih.

Prvi meč će se igrati na užarenom Kipru od 18 časova, a sam podatak da se tada očekuje temperatura od 33 stepena na Kipru pokazuje koliko će biti teško igrati ovaj meč.

DAN D ZA STOLICU!

Izvor: MNPRESS

Ilija Stolica je počeo sezonu sa ubjedljivih 4:0 protiv Javora, a onda su uslijedili remiji sa TSC-om i Radničkim iz Niša i poraz od Novog Pazara. Krizu u crno-bijelom taboru zapazili su i na Kipru i računaju da će im to pomoći u ovom dvomeču.

Ilija Stolica bi pobjedama u mečevima sa AEK-om iz Larnake ne samo povratio povjerenje i digao samopouzdanje tima već bi obezbijedio grupnu fazu evropskih takmičenja. Trijumf u ovom dvomeču donosi makar Ligu konferencija Partizanu.

NA KOGA ĆE PARTIZAN?

Ako sve bude kako priželjkuju navijači i crno-bijeli prođu dalje igraće sa Dnjeprom za ulazak u Ligu Evrope. 

Ukoliko Partizan ispadne od AEK-a u plejofu za ulazak u Ligu Konferencija igraće sa boljim iz duela Levskog iz Sofije i Hamrun Spartansa.

Očekuje se mnogo u ovom meču od krilnog dvojca Dijabate-Menig, a poslije odlaska kapitena Saše Zdjelara u CSKA iz Moskve počinje i era u kojoj će prvo rješenje na poziciji defanzivnog veznog biti iskusni Ljubomir Fejsa koji je konačno uspio da zaliječi svoje povrede i dovede se u optimalno stanje.

Takođe sa timom će biti i najnovije pojačanje Andrija Pavlović koji teško da će dobiti šansu, ali bi mogao pred kraj meča da zameni Rikarda Gomeša i tako "osjeti" svoj novi tim.

A KO JE RIVAL?

Izvor: MN PRESS

AEK iz Larnake je prošle sezone bio drugi u prvenstvu Kipra, iza Apolona, a ispred Apoela. Kapiten tima Ivan Tričkovski, inače bivši napadač Crvene zvezde bio je sjajan i sa 15 golova je vodio tim i osvojio je titulu najboljeg strijelca lige. 

Ovaj tim je petostruki prvak Kipra i titule je osvajao od 2014. godine do sada. Prvi nastup u Evropi im je bio u Kupu pobjednika Kupova 1996. godine, drugi u Ligi Evrope 2004. godine, a za sada su im dva najveća evropska uspjeha dvije grupne faze Lige Evrope.

Prvi put su dotle stigli 2011. godine kada su bili četvrti u grupi sa Makabijem iz Haife, Steauom i Šalkeom, a drugi put 2018. godine kada su igrali sa Cirihom, Bajer Leverkuzenom i Ludogorecom i bili su treći.

Za tim igraju uglavnom stranci, a nama su osim Tričkovskog poznati i nekadašnji štoper Crvene zvezde Nenad Tomović, kao i reprezentativac Bosne i Hercegovine Kenan Pirić, ali i Adam Đurso, Mađar koji je jedno vrijeme igrao za Hajduk iz Splita.

Ove sezone počeli su takmičenje u Evropi iz kvalifikacija za Ligu šampiona, ali poslije 1:1 u Danskoj sa Mitjilandom izgubili su 2:1 na svom terenu. Ipak i pored poraza pokazali su protiv jakog danskog tima koji je godinama biliežio solidne rezultate u Evropi da su ozbiljna ekipa.

Sada na Kipru koji gori pod mediteranskim suncem hoće da istope crno-bijele, već načete kiksevima u Superligi. 
Da li će ovo biti početak uspona, ili definitivni kraj Ilije Stolice na klupi Partizana? Vidjećemo od 18 časova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC