• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mislio sam da će da me šutne u lice!" Šok detalji iz svlačionice Mančester junajteda - "rat" zbog Ferarija!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Bili su dio najslavnije generacije Mančester junajteda, na terenu su djelovali perfektno, ali nije sve bilo tako bajno!

 Roj-Kin-i-Tedi-Seringem-nisu-pricali-tri-godine Izvor: Profimedia

Mančester junajted iz dana u dan tone sve niže, a to posebno boli navijače koji su zapamtili trofejne generacije koje je vodio Ser Aleks Ferguson. Jedna od najčuvenijih je ona koja je 1999. godine osvojila Ligu šampiona, a dio tog tima bili su kapiten Roj Kin i napadač Tedi Šeringem. 

Nekadašnji napadač reprezentacije Engleske četiri godine je igrao za Junajted, a sada se čeka da izađe njegova knjiga u kojoj će pisati o bogatoj karijeri. Engleski mediji su dobili uvid u neke dijelove, a između ostalog i priču o tome zašto Šeringem i Roj Kin nisu pričali tri godine!

Dva bitna igrača nisu razgovarala od 1998. godine kada su se našli zajedno u autobusu nakon noćnog izlaska. Tu je proradio Kinov temperament. 

"Odjedanput Kin kaže: 'Zašto ne odjebeš nazad u London sa svojim jebenim crvenim Ferarijem i penthaus apartmanom?' Ja kažem 'ha', a on ponovi 'zašto ne odjebeš'", počeo je svoju priču Šeringem. 

Iako je sve isprva shvatio kao šalu, vrlo je brzo video da šale nema, Kin je bio spreman na obračun!

"Ja mu kažem: 'Je l' ti to krećeš na mene? Zašto hoćeš da me napadneš? Koji ti je?' A on je potpuno poludeo, nastavio o jebenom crvenom Ferariju i penthausu. Skočio je, s još povrijeđenom nogom, uhvatio me za kravatu, povukao me i počeli smo da se rvemo. Odjedanput su svi počeli da viču 'šta se događa' i razdvajali su nas", napisao je Šeringem u svojoj knjizi. 

Šeringem je otkrio da nije mogao da spava te noći i da je očekivao da će na sledećem treningu Kin krenuti da se fizički obračuna sa njim. Umjesto toga, Irac je zaćutao!

"Došao sam trening i bio spreman na sve. Njegovo je mjesto bilo blizu mog, a kad sam ušao, on je vezao kopačke. Prošao sam pored njega misleći kako će sad da ustane i da me šutne u lice. Ali Kini je samo ustao i izašao. Nije mi rekao ni riječ. Nije mi rekao ni riječ sljedeće tri i po godine", napisao je Šeringem.

Sljedeće godine, bez riječi razmjenjene među sobom zajedno su osvojili Premijer ligu, FA Kup i Ligu šampiona, a 2001. godine Šeringem je otišao iz Junajteda. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC