• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitrov saigrač dobio 9, samo je on mogao da obuče taj dres: Najbolja priča iz Engleske - naslijedio je pokojnog oca!

Autor Dragan Šutvić

Sjajna priča iz Engleske, gdje je mladi fudbaler naslijedio dres preminulog oca.

 mitrović saigrač nosi broj pokojnog oca  Izvor: Youtube/Exeter City Football Club/printscreen

Mladi engleski fudbaler Džej Stensfild (19) preselio se iz Fulama u Eksiter na jednogodišnju pozajmicu, a samo dan kasnije i debitovao je u trećeligaškom društvu. Ove sezone napadač je nastupio na tri meča u Premijer ligi a sada u novom klubu dobija priliku da igra u kontinuitetu, ali i devetku na dresu, broj koji ima posebnu simboliku.

Možda će vas zanimati

Sa devetkom na leđima prije više od decenije za Eksiter je nastupao njegov otac Adam. Nekadašnji napadač ovog malog engleskog kluba preminuo je 2010. godine, nakon jedne od najboljih sezona u karijeri i teške borbe protiv opake bolesti. On je početkom 2010. osjetio bolove u stomaku, nekoliko mjeseci kasnije dijagnostikovan je kolorektalni karcinom, a Adam je preminuo nakon operacije i hemoterapije.

Legenda Eksitera nije željela da odustane. Bio je početkom jula na pripremama pred novu sezonu i mnogi su pomislili da je bolest za njega prošlost. Izmučen napornim liječenjem Adam Stensfild je bio veoma slab na treninzima, ali je svima u klubu i oko njega bilo drago što je tu. Ipak, stanje se naglo pogoršalo u avgustu, kada je Adam preminuo, a cijeli klub ostao zavijen u crno...

I djelovalo je da je čovjek koji je u tri sezone sa klubom napredovao iz Konferencije do Lige 1, odnosno iz petog u treći rang takmičenja ostao nedorečen na fudbalskom terenu. Samo nekoliko meseci prije smrti bio je u najboljoj formi svoje karijere i na ulasku u četvrtu deceniju života rešetao je mreže rivala u trećoj ligi koju prije toga nije igrao. Pored toga, Adam je bio omiljen među navijačima i saigračima, pa je njegova smrt bila ogroman gubitak za klub.

A onda je Džej stigao kao utjeha! Mladi fudbaler Fulama bio je dio Egzitera tokom čitavog fudbalskog školovanja, sve dok se 2019. godine nije preselio u London. Fulam ga je primijetio i odveo na Krejven Kotidž, da bi na početku ove sezone procijenili kako mu je neophodno vrijeme na terenu. Da li je postojalo bolje mjesto od Eksitera?

Igraće na stadionu čija se tribina zove po njegovom ocu, u dresu sa brojem devet koji mnogi poistovjećuju sa Adamom i truditi se da u trećoj ligi Engleske nadmaši njegov golgeterski učinak od sedam postignutih pogodaka. Nema sumnje da je talentovaniji, njemu se predviđa da će redovno igrati Premijer ligu, a već ima i devet nastupa za mlađe reprezentativne selekcije. Ali, veliki je i Adam Stensfild, posebno ako pitate navijače Eksitera.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC