• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klop se smije vlasniku Čelsija zbog "genijalne" ideje: Htio da igra sa 12 fudbalera, pa ispalio još luđi prijedlog!

Autor Haris Krhalić

Američki milijarder Tod Boli pokušava da napravi revoluciju u engleskom fudbalu, ali da li je uopšte potrebna?

 Klop ismijao ideju vlasnika Čelsija Izvor: MN Press/YouTube/SALT/Screenshot

Američki milijarder Tod Boli kupio je Čelsi od Romana Abramoviča koji je "protjeran" nakon početka rata u Ukrajini, a čini se da za sada i ne zna baš šta radi u fudbalu. Suvlasnik bejzbol kluba iz Los Anđelesa je za kratko vrijeme "spiskao" skoro 300 miliona evra na pojačanja, otjerao je Tomasa Tuhela koji je Čelsiju donio Ligu šampiona, a na sve to se bruka čim malo više priča o fudbalu u koji očigledno nije upućen koliko bi trebalo.

Prvo je od Tuhela tražio da igra sa 12 fudbalera (formacija 4-4-3), potom je izjavio da su Kevin de Brujne i Mohamed Salah "ponikli" u Čelsiju, dok je potom lansirao i ideju o fudbalskom Ol-staru koju je prvi ismijao njemački trener Jirgen Klop.

Nakon pobjede Liverpula nad Ajaksom u Ligi šampiona (2:1), Klop je upitan da prokomentariše ideju američkog biznismena da se odigra jedna Ol-star utakmica Premijer lige između "sjevera" i "juga", sve po ugledu na američke sportove u kojima je ovo zastupljeno i za šta se vjeruje da diže popularnost. Tako bi na jednoj utakmici gledali sve najbolje igrače Premijer lige podijeljene u dva tima na osnovu čiste geografije, ali...

"Nije dugo čekao znači... Super, možda bi mogao da nađe termin za to", ismijao je Klop vlasnika Čelsija pošto je očigledno zaboravio da je fudbalski kalendar ionako prepun i da niko ne radi na tome da rastereti igrače: "To je potpuno drugačija stvar u SAD. Možda planira da dovede i Harlem Globtroterse na utakmicu?".

Vidjećemo kako će ideja Toda Bolija imati odjeka u Engleskoj, ali sudeći po prvoj reakciji navijača čini se da Ol-star utakmica definitivno nije "britanska šolja čaja".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC