• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hoće li Inzagi pakovati kofere? Murinjov tim slavio na "Meaci" i pojačao glavobolju trenera Intera!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ne blistaju "nerazuri" ove sezone, a večerašnji domaći poraz od Rome mogao bi dodatno zakomplikovati sudbinu Simonea Inzagija.

 Paulo Dibala Izvor: EPA/MATTEO BAZZI/ANSA

Ne blista Inter ove sezone, Simone Inzagi je pod velikim pritiskom, a nema sumnje da će nakon večerašnjeg derbija protiv Rome biti na još većem udaru.

Nije ni Roma u sjajnoj formi, što potvrđuje njihov plasman na tabeli, ali i današnji derbi na rasprodatom stadionu "Đuzepe Meaca" donio je veliko slavlje za tim Žozea Murinja, kojeg zbog suspenzije nije bilo na klupi "vučice" (isključen u prošlom kolu u duelu sa Atalantom). Ali, to joj nije smetalo da upiše veliki trijumf.

INTER - ROMA 1:2 (1:1)

Možda će vas zanimati

Više od 80.000 gledalaca posmatralo je tvrd duel dva pretendenta za najviši plasman u Seriji A, a na kraju su se radovali gosti, te tako dodatno zakomplikovati sudbinu trenera "nerazura", koji je sada pod još većim pritiskom, a već za tri dana u Milano stiže Barselona.

Ipak, domaći su bolje počeli meč i nije izgledalo kao da bi mogli ostati bez ičega. Već nakon 10 minuta igre, "ispala" je odbrana Rome, Edin Džeko lijepo je pogodio sa desetak metara, ali je gol bh. reprezentativca poništen zbog zaista malog ofsajda.

U 30. minutu gostima nije bilo spasa. Federiko Dimarko primio je pas od Nikola Barele, šutirao iz prve, loše je reagovao Rui Patrisio i lopta je odsjela iza njegovih leđa.

Samo devet minuta trajalo je vođstvo "nerazura". Paulo Dibala "uhvatio" je volej poslije centaršuta Spinacole, ni Handanović nije bio dobro postavljen, pa je "vučica" stigla do ekspresnog izjednačenja, pa se na poluvrijeme otišlo s rezultatskim egalom.

Izvor: EPA/MATTEO BAZZI/ANSA

Veliku priliku za novo vođstvo Inter je propustio u 63. minutu kada je Hakan Čalhanoglu iz slobodnog udarca uzdrmao prečku. Par minuta ranije Dibala je zbog povrede morao da ustupi svoje mjesto Tamiju Abrahamu, ali odsustvo Argentinca u napadu Rome nije se mnogo osjetilo.

Imali su gosti više od igre na kraju prvog i početkom drugog dijela, ali izlaskom Dibale nekako se sve promijenilo na terenu. Zaigrao je Inter ofanzivnije, jasno pokazavši da se ne zadovoljava bodom.

Prijetili su još domaći, a nakon što nisu realizovali svoje šanse - stigla je kazna. Kapiten gostiju Lorenco Pelegrini u 75. minutu odlično je izveo prekid, Kris Smaling je fenomenalno šutirao glavom i matirao nemoćnog Samira Handanovića. Mogao je Abraham da riješi sve u 87. minutu, ali je veoma loše šutirao nakon brzog kontranapada.

NAPOLI OSTAJE PRVI

Napoli je ranije danas slavio protiv Torina 3:1. Dva puta mrežu Vanje Milinkovića-Savića tresao je Angisa, jednom sjajni Kvaratskelija, pa je tim Lučana Spaletija zadržao lidersku poziciju.

Uspjeli su gosti do kraja zadržati prednost, te ostvariti najveći trijumf ove sezone, koji im je bio dovoljan za proboj na četvrto mjesto Serije A.

SERIJA A - 8. KOLO:

Napoli - Torino 3:1 (3:1)
/Angisa 6, 12, Kvaratskelija 37 - Sanabrija 43/

Inter - Roma 1:2 (1:1)
/Dimarko 30 - Dibala 39, Smaling 75/

Empoli - Milan 1:3 (0:0)
/Bajrami 90+2 - Rebić 79, Ture 90+4, Leao 90+7/

U nedjelju:

Lacio - Specija (12.30)
Leće - Kremoneze (15.00)
Sampdorija - Monca
Sasuolo - Salernitana
Atalanta - Fiorentina (18.00)
Juventus - Bolonja (20.45)

U ponedjeljak:

Verona - Udineze (20.45)

Standings provided by SofaScore

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC