• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta čeka Crvenu zvezdu do Mundijala: Utakmice na sva tri dana, jedan protivnik i jedan termin se još ne znaju!

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda će odigrati nevjerovatan broj utakmica za manje od mjesec i po dana. Do 13. novembra, kada će posljednji put izaći na teren, Zvezda treba da nastupi 14 puta, odnosno na svaka tri dana!

 raspored crvene zvezde do mundijala 2022  Izvor: MN

Klubovi širom Evrope dobili su kratku pauzu u napornoj sezoni kako bi mečeve u Ligi nacija odigrale reprezentacije, ali za Crvenu zvezdu ni tada nije bilo odmora. Trener Miloš Milojević imao je na okupu večinu fudbalera od kojih očekuje mnogo u narednih mjesec i po dana, a tim je morao da radi na brojnim problemima koji su se ukazali u prvom delu sezone.

Nakon šokantnog ispadanja iz Evrope i promjene na klupi Zvezdino samopouzdanje dobro se zaljuljalo, pa je mladi strateg prvo morao da smiri igrače sa kojima je nedavno radio kao pomoćnik Dejana Stankovića. Bio je tu i turbulentan prelazni rok u kojem sitnice - prije svega izbor napadača i angažovanje desnog beka - nisu obavljene na pravi način, pa se ne može reći da je Milojević zatekao idealnu situaciju u klubu. Rukavi su morali da budu zasukani tokom ove pauze, a Zvezda ne smije da pokrije podlaktice ni kad zahladi krajem oktobra i početkom novembra!

UBITAČAN TEMPO - NA TEREN SVAKA 3 DANA!

Do početka Svjetskog prvenstva u Kataru ostalo je još manje od 50 dana, ali crveno-bijeli nemaju toliko vremena za odigravanje svih susreta koji su na programu tokom jesenjeg dijela sezone. Posljednji termin je 13. novembar odnosno sedam dana pred početak Mundijala, što znači da Zvezda u samo 42 dana treba da odigra čak 14 mečeva! Zvuči gotovo nevjerovatno, ali fudbaleri srpskog šampiona izlaziće na teren na svaka tri dana, bez ikakve pauze!

U tom paklenom ritmu Crvena zvezda igraće na tri fronta. Predviđeno je da se odigraju četiri meča u grupnoj fazi Lige Evrope, utakmica osmine finala Kupa Srbije, kao i još devet mečeva u Superligi. Prethodnih godina bilo je jasno naznačeno da mečevi iz jesenjeg dela prvenstva ne mogu da se prenose u proljećni i da svi zakazani mečevi moraju da se odigraju u kalendarskoj godini. Pošto je teško očekivati da Crvena zvezda i Čukarički odloženi meč 7. kola ostave za odigravanje poslije Katara, jasno je da se u kalendaru mora napraviti prostora i za taj meč. Kada? Vidjećemo...

Uglavnom, Zvezdina paklena avantura počinje u nedjelju popodne gostovanjem u Novom Sadu, a drugi front otvara se već u četvrtak u Beogradu protiv Ferencvaroša. Biće to meč trećeg kola grupne faze Lige Evrope, nakon dva poraza crveno-bijelih u dosadašnjem toku takmičenja. Crvena zvezda, ako to uopšte treba pominjati, nema pravo na kikseve u ovim mečevima.

NADA O EVROPSKOM PROLJEĆU, A JEDAN TERMIN SE NE ZNA!

Iako je u grupnoj fazi Lige Evrope Crvena zvezda trenutno na četvrtom mjestu, mečevi protiv Ferencvaroša 6. i 13. oktobra mogli bi da joj donesu nadu u evropsko proljeće. Crveno-bijeli i dalje razmišljaju o nokaut mečevima naredne godine, a za to im je dovoljno čak i treće mjesto u grupi. Kao i prethodne sezone, trećeplasirani timovi Lige Evrope sele se u Konferencijsku ligu, pa bi nakon turbulencija u Evropi Zvezdi to moglo da bude poklon za konsolidaciju, ukoliko u naredne četiri runde počne da osvaja bodove.

Između gostovanja u Budimpešti (13. oktobar) i beogradskog meča protiv Trabzona (27. oktobar) Zvezda će imati tri gostovanja u Superligi. Igraće protiv Radničkog u Krajuevcu (16. oktobra), pa protiv Vojvodine meč iz 5. kola (19. oktobra), a zatim i protiv Radničkog u Nišu (23. oktobra)! Na taj niz nadovezaće se gostovanja Kolubari (30. oktobra) i Monaku (3. novembra). Gostovanje na obali Sredozemnog mora poslednji je meč u Evropi za ovu godinu, ali ne i za Zvezdu. Ostaju još dvije utakmice u Superligi, kao i meč osmine finala Kupa Srbije. Zvezda još ne zna rivala u meču do kojeg je stigla nakon eliminacije Mačve, a parovi će biti izvučeni nakon što se odigra kompletna prva runda.

ZVEZDIN RASPORED DO SVJETSKOG PRVENSTVA:

  • 02. 10. Mladost GAT - Crvena zvezda
  • 06. 10. Crvena zvezda - Ferencvaroš
  • 09. 10. Crvena zvezda - Spartak
  • 13. 10. Ferencvaroš - Crvena zvezda
  • 16. 10. Radnički Kragujevac - Crvena zvezda
  • 19. 10. Vojvodina - Crvena zvezda
  • 23. 10. Radnički Niš - Crvena zvezda
  • 27. 10. Crvena zvezda - Trabzon
  • 30. 10. Kolubara - Crvena zvezda
  • 03. 11. Monako - Crvena zvezda
  • 06. 11. Crvena zvezda - Mladost
  • 09. 11. Osmina finala Kupa Srbije
  • 13. 11. Radnik - Crvena zvezda

Napomena: Crvena zvezda do kraja jesenjeg dijela prvenstva treba da odigra i odloženi meč protiv Čukaričkog. Za sada nije poznat termin te utakmice.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC