• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pred Zvezdom su tri puta - jedan mora da izbjegne: Teško do Lige Evrope, a za Konferencijsku ligu vjera u Mađare!

Autor Milutin Vujičić

Ovako stoje stvari pred posljednje kolo Lige Evrope u kome će Crvena zvezda saznati svoju sudbinu.

 kako izgleda grupa crvene zvezde pred posljednje kolo lige evrope  Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Crvena zvezda je pobijedila Trabzonspor golovima Aleksandra Kataija i Aleksandra Pešića (2:1) i tako zadržala šansu da nastavi evropsku sezonu. I dalje je Zvezda posljednjeplasirana u svojoj grupi sa šest bodova, koliko ima i Trabzonspor (i nešto bolju gol-razliku), dok su ispred Monako (7) i Ferencvaroš (10), koji je tako jedini pred posljednje kolo već obezbijedio prolazak u nokaut fazu. Ali, sve ostalo je još otvoreno i pred srpskim šampionom su tri puta.

Možda će vas zanimati

Za sedam dana u Monte Karlu - Crvena zvezda će morati da ide na pobjedu protiv Monaka, i da se uzda u "poštenje Mađara", kako je to izjavio Miloš Milojević, pošto može da se ispostavi da čak i tri boda budu malo za prolazak u Ligu Evrope. U slučaju da Crvena zvezda savlada Monako, a Trabzonspor bude bolji od Ferencvaroša pred svojim navijačima, srpskom prvaku je potrebno da na kraju ima bolju gol-razliku od Turaka.

U suprotnom, završiće na trećem mjestu i plasirati se u šesnaestinu finala Konferencijske lige, dok je nažalost po njih aktivna i opcija "završetka evropske sezone" u novembru.

Zvezda može do Konferencijske lige i sa bodom, u slučaju da Trabzonspor izgubi od Ferencvaroša, dok bi čak i da se meč turskog i mađarskog prvaka završi remijem - grupnu fazu završili na posljednjem mjestu. To bi bez ikakve sumnje bio veliki neuspjeh jer je ekipa pravljena za Ligu šampiona, što je na kraju potvrdio i Miloš Milojević u četvrtak uveče na "Marakani".

"Ne bih prihvatio Konferencijsku ligu, ja bih Ligu šampiona ako možete da mi ponudite, ali treba ići korak po korak. Nije da je čovjek nerealan, ali kad poželite nešto mnogo visoko, kad padnete - ne padnete mnogo nisko. To je moj stav o svemu. Neću da prijetim, Monako je najteže gostovanje, najkvalitetnija ekipa. Mislim da treba da vjerujemo...", ohrabrio je svoje momke Milojević uoči najtežeg meča za Crvenu zvezdu ove godine.

U njemu će ipak morati bez Aleksandra Dragovića, koji je dobio suspendujući treći karton protiv Trabzona, a ukoliko ponove igru iz Beograda i budu koncentrisaniji nego u duelu sa "kneževima", kada je veliki kiks Srnića koštao tim makar boda, možda će ipak crveno-bijeli nastaviti da nižu "evropska proljeća". Neophodno je zbog nastavka rasta kluba i kontinuiteta koji je uspostavljen, pošto bi sve suprotno bio ipak korak unazad.

Ovako izgleda pregled stanja u svim grupama Lige Evrope uoči posljednjeg kola. Podsjetimo, prvoplasirani ide u osminu finala Lige Evrope, drugoplasirani u plej-of za osminu finala Ligu Evrope, a trećeplasirani u šesnaestinu finala Konferencijske lige.

GRUPA A: Arsenal 12, PSV 10, Bode/Glimt 4, Cirih 3.
GRUPA B: Fenerbahče 11, Ren 11, AEK Larnaka 4, Dinamo Kijev 1.
GRUPA C: Betis 13, Ludogorec 7, Roma 7, HJK 1.
GRUPA D: Rojal Union 13, Union Berlin 9, Braga 7, Malme 0.
GRUPA E: Real Sosijedad 15, Mančester junajted 12, Šerif 3, Omonija 0.
GRUPA F: Lacio 8, Šturm 8, Fejnord 5, Mitjiland 5.
GRUPA G: Frajburg 13, Karabag 7, Nant 6, Olimpijakos 2.
GRUPA H: Ferencvaroš 10, Monako 7, Trabzonspor 6, Crvena zvezda 6.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mnk

Evropu ste vi davno ispustili, ovo je sad nemoguca misija.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC