• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napravio 6 izmjena i nije prekršio pravila Premijer lige! Kako? Trener Njukasla iskoristio "rupu" za koju mnogi ne znaju

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Potez Edija Houa mnoge je iznenadio, ali ipak je bio u skladu sa pravilima

 Trener Njukasla napravio šest izmjena, ali nije prekršio pravila Izvor: Profimedia

Menadžer Njukasla Edi Hou napravio je u meču protiv Aston vile šest izmjena i neki navijači na društvenim mrežama pomislili su da su ga "uhvatili" kako vara i krši pravila. Međutim, Englez je sve uradio prema propisima.

Hou je imao pravo da napravi i dodatnu izmjenu, jer je na drugoj strani golman Aston vile Emilijano Martinez bio zamijenjen zbog pretrpljenog udarca u glavu. Prema pravilima Premijer lige, u takvim okolnostima i drugi tim ima pravo da napravi dodatnu izmjenu. Zato je menadžer Njukasla samo iskoristio ono što mu je bilo dostupno i nije prekršio nikakvo pravilo, iako su mnogi isprva pomislili suprotno.

Martinez je dobio udarac koji je zabrinuo sve u Argentini. Povrijedio se tako što je naletio na koljeno saigrača Tajrona Mingsa i iako su klupski ljekari odmah dali znak da može da nastavi meč, ali je potom ipak zamijenjen. S obzirom na te okolnosti, njegova izmjena se ne računa kao i ostale, što je pravilo koje je Premijer liga uvela u januaru 2021.

Izvor: Profimedia

Povrh toga što brzo razmišlja i odlično reaguje na situacije, Hou dokazano veoma dobro vodi "svrake", sa kojima je trenutno na četvrtom mjestu, koje vodi u Ligu šampiona. U posljednjih šest kola ostvario je pet pobjeda i remi, a ubjedljiv trijumf protiv Vile bio je samo najočiglednija potvrda da je ovaj Njukasl zaista moćan.

Prije svih, ističu se fenomenalni paragvajski vezista Migel Almiron, koji daje golove iz kola u kolo i na isteku svoje četvrte godine u klubu igra najbolje u karijeri, a tu je i sjajni engleski napadač Kalum Vilson, koji je protiv Vile dao dva pogotka, jedan namjestio i uz to pogodio okvir gola. U trenutnoj situaciji, ne bi bilo iznenađenje da ga selektor Garet Sautgejt uvrsti bar na širi spisak za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Nove gazde i veliki novac definitivno su donijeli bolje dane i u donedavno sumorni Njukasl. A sve je počelo dolaskom novog trenera i petorice igrača, plaćenih čak 102 miliona.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC