• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laktaši briljiraju u m:tel Prvoj ligi RS, Bajić skroman: Nema tu mnogo filozofije - vrijedan rad i velika disciplina

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Povratnik u prvoligaško društvo igra sjajno, na 15 mečeva zabilježio je čak 10 pobjeda, te u finišu jesenjeg dijela sezone zauzima visoko treće mjesto.

 Laktaši briljiraju u m:tel Prvoj ligi RS Izvor: Promo/FK Laktaši

Laktaši su osvajanjem titule u Drugoj ligi RS, grupa "Zapad", prošle sezone nakon pune decenije izborili povratak u m:tel Prvu ligu RS, a povratnička sezona nije mogla bolje početi.

Tim mladog stručnjaka Miljana Bajića nakon 15 kola najprijatnije je iznenađenje u prvoligaškom društvu, s obzirom da je u dosadašnjem dijelu prvenstva ostvario čak deset pobjeda, te trenutno zauzima visoko treće mjesto.

Osim premijernog meča protiv Željezničara, sve ostale domaće utakmice do sada riješili su u svoju korist, dok su jedina četiri poraza doživjeli u gostima. Ipak, za vikend su se u Laktaše vratili sa kompletnim plijenom, jer su kao gosti savladali Radnik u Bijeljini, te su apsolutni hit prvenstva.

"U prošlom prvenstvu to je bila Omarska, sada smo mi. U našim dobrim rezultatima nema mnogo filozofije. Uspjeli smo u posljednjih godinu i po da vrijednim radom i velikom disciplinom postignemo mnogo. Nismo opterećeni borbom za najviši plasman, već želimo da nastavimo ovako kako smo i započeli", izjavio je Bajić za "Glas Srpske".

Visok plasman Bajićev tim pokušaće da zadrži do zimke pauze, s obzirom na nešto lakši raspored. Predstojećeg vikenda ugostiće Laktaše, a na zatvaranju jesenje polusezone gostovaće Drini u Zvorniku.

Takođe, Laktaši su bili uspješni i u kup takmičenjima. Sigurnim pobjedama protiv Omladinca iz Brestovčine (2:0) i banjalučkog Željezničara (6:1) stigli su do četvrtfinala Kupa RS "Dr Milan Jelić", dok su u Kupu BiH eliminisali premijerligaša Igman (3:1), te izborili plasman u osminu finala, pa će i na proljeće nastupati na tri fronta.

"Želja nam je da doguramo što dalje, pogotovo u Kupu Republike Srpske. Nadam se da ćemo u tome uspjeti i bilo bi sjajno da ova generacija fudbalera Laktaša stigne do finala ovog takmičenja", zaključio je Bajić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Neko ko zna

Na ovoj tabeli nema Laktaša

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC