• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kamerun gura prst u oko FIFA - mogu da budu suspendovani: Rival Srbije ne mari za zabrane, ovo bi moglo da ih košta!

Autor Haris Krhalić

Mnogo rizikuje selekcija Kameruna ovim potezom.

 Kamerun raskinuo ugovor sa sponzorm prijeti im izbacivanje Izvor: Youtube/Moly Town

Samjuel Eto ne odustaje, a sada ćemo vidjeti da li će odustati FIFA! Zaprijećeno je Kamerunu da će u slučaju da zaigra u pogrešnoj opremi možda biti i izbačen sa Svjetskog prvenstva, a sada su oni upravo to uradili! O čemu se radi? 

Afrička selekcija se na Svjetsko prvenstvo kvalifikovala u opremi francuske firme "Le kok sportif", sa kojom je imala ugovor do kraja 2023. godine. Ipak, prvi čovjek FS Kameruna Samjuel Eto je jednostrano riješio da raskine taj ugovor, pa je tako sklopio saradnju sa američkom kompanijom "One All Sport".

Odmah su Francuzi tužili Kamerun sudu, potom su pokrenuli spor i kod FIFA, a kako sud tako i FIFA presudili su da je "Le kok sportif" u pravu i da Kamerunci moraju da igraju na Mundijalu u dosadašnjoj opremi. To nije spriječilo Etoa da organizuje predstavljanje nove garniutre dresova, a onda je na meču odigranm u srijedu tim Kameruna izašao na teren u dresovima "One All Sport"-a. Pogledajte kako je to izgledalo:

Prije nego što je Rigobert Song objelodanio spisak putnika na Mundijal Kamerun je remizirao sa Jamajkom 1:1, a na tom meču su nosili spornu opremu. Sada ostaje da se vidi da li će ih FIFA kazniti i kako, a nije ovo prvi put da je pred Svjetsko prvenstvo sporan dres Kameruna.

Na Mundijalu 2002. godine nosili su Kamerunci dres koji je postao kultan, ali je vrlo brzo zabranjen jer nije ispunjavao osnovne uslove pravila fudbalske igre. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC