• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbiju brinu 4 povrede! Do Mundijala 10 dana, oni nisu spremni! Fraktura Mitra, povratak Vlahovića i glavobolja Piksija!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije početkom naredne nedjelje saopštiće sastav, a trenutno navijače muče povrede četvorice važnih fudbalera.

 Ko neće igrati za Srbiju na Svjetskom prvenstvu Izvor: MN PRESS

Svjetsko prvenstvo počinje 20. novembra, reprezentacija Srbije će meč protiv Brazila igrati četiri dana kasnije, a u kojem će sastavu nastupiti na tom meču... Dragan Stojković Piksi već zna 26 fudbalera koje vodi u Katar, ali njihova imena neće saopštiti do ponedjeljka. Možda i zbog povreda koje posljednjih dana muče srpske reprezentativce!

U ovom trenutku postoji nekoliko reprezentativaca čiji problemi sa povredama zadaju glavobolje srpskom selektoru, ali i navijačima koji jedva čekaju Mundijal. Ko je i koliko spreman za Svjetsko prvenstvo vjerovatno ćemo čuti od Dragana Stojkovića početkom naredne nedjelje, a do tada možemo da se podsjetimo ko je neizvbestan za Katar!

Aleksandar Mitrović - najveći hendikep Srbije!

Po najnovijim informacijama iz Engleske, Aleksandar Mitrović ima frakturu dvije kosti u stopalu! to znači da će se ubojiti golgeter i najbolji strijelac srpskog nacionalnog tima trkati protiv vremena. Postoji mogućnost da bude u timu za Svjetsko prvenstvo, a da ipak propusti meč protiv Brazila koji će za Srbiju biti prvi u Kataru.

Ipak, pojedini mediji u Engleskoj vjeruju da to neće biti potrebno i da bi Aleksandar Mitrović mogao da zaigra od starta turnira. Ne treba ni isticati koliko bi to moglo da znači za reprezentaciju Srbije koja nije isti tim bez Mitra. Čak i kada u klubu nije bio u golgeterskoj formi kakva ga prati u posljednje dvije sezone, Aleksandar Mitrović je za reprezentaciju davao svoj maksimum.

Izvor: MN PRESS

Dušan Vlahović - možda za vikend, a možda...

Još jedna briga u ofanzivi za Dragana Stojkovića je napadač Juventusa, koji je propustio pet mečeva u nizu za svoj klub. Informacije iz Italije ukazuju da bi Vlahović mogao da se nađe u timu za meč protiv Lacija predstojećeg vikenda, a ukoliko to ne bude slučaj... Zabrinuti su u Torinu, prije svega jer nisu sigurni koliko je pametno da Dušan Vlahović igra za Srbiju nakon čitavog mjeseca pauze u crno-bijelom dresu.

Zbog toga bi bilo bolje da se Vlahović pojavi na meču protiv Lacija, makar u samom finišu susreta. Bio bi to signal da su problemi sa povredom prošlost, a da Bremer i Aleks Sandro moraju dobro da se pripreme za duele sa saigračem iz crno-bijelog dres italijanskog velikana.

Izvor: MN PRESS

Miloš Veljković - briga i u defanzivi

Posljednji prvenstveni meč Bajerna iz Minhena donio je katastrofalnu vijest Senegalcima jer se Sadio Mane povrijedio tokom susreta sa Verderom, a na tom meču je nezgodan udarac zaradio i Miloš Veljković. Srpski štoper izašao je iz igre na poluvremenu, a trener tima iz Bremena svjestan je da nije bilo pametno rizikovati sa njim na terenu u nastavku susreta.

"Miloš ima probleme sa Ahilovom tetivom i vidjećemo da li će u subotu igrati protiv Lajpciga", rekao je trener Verdera i zabrinuo navijače u Srbiji. Izostanak Miloša Veljkovića bio bi strašan udarac za Srbiju - na Piksijevom spisku očekuje se mali broj defanzivaca, a svjetski šampion sa Novog Zelanda iz 2015. godine jedan je od najboljih među njima.

Ivan Ilić - dva mjeseca nije igrao!

Najdužu pauzu na ovom spisku ima vezni fudbaler Verone i momak čijim se igrama Dragan Stojković oduševio još na početku selektorskog mandata. I dok je Ilić imao pravo da igra za mladu reprezentaciju, Piksi mu je davao šansu da se takmiči sa seniorima, što bi vjerovatno bio slučaj i na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Ako se Ivan Ilić oporavi prije početka šampionata.

On je skoro dva mjeseca van stroja i u Veroni nije nastupio ni na jednom od posljednjih šest mečeva. Posljednje minute u takmičarskom meču upisao je u dresu Srbije protiv Norvežana 27. septembra, kada je i asistirao za gol Aleksandra Mitrovića. Od tada ne igra, a pitanje je i da li će biti spreman za put na Mundijal.

Gomila "sitinih" problema...

Saša Lukić
Izvor: MN PRESS

Srbija je još prije više od šest mjeseci ostala bez Uroša Spajića, koji je zbog teške povrede morao da napravi veliku pauzu u karijeri. On trenutno nema klub i sasvim je jasno da neće biti na spisku, dok bi obaveze Srbije na Mundijalu moglo da propusti i nekoliko fudbalera koji su u prethodnom periodu imali lakše povrede.

Prethodnih dana pričalo se o lakšoj povredi Saše Lukića koji je propustio meč protiv Sampdorije u srijedu uveče. Nije poznato koliko će pauzirati nekadašnji vezni fudbaler Partizana, ali su selektoru sa drugih strana svijeta stizale i dobre vijesti u prethodnom periodu. Tako se Filip Mladenović oporavio od povrede i ponovo zaigrao za Legiju, Marko Grujić je uspio da uspostavi kontinuitet igara u Portu nakon povrede, a Darko Lazović zaigrao je u dresu Verone nakon što je propustio tri susreta u Seriji A.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC