• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brazilac u penziji: Povukao se trener koji je udario Ivicu Dragutinovića!

Autor Dragan Šutvić

Brazilski strateg otišao u penziju.

 luis felipe skolari otišao u penziju  Izvor: Profimedia / MARIO SANTOS

Poznati brazilski trener Luis Felipe Skolari (74) zvanično je otišao u penziju. On je posljednji meč vodio na klupi Atletiko Parainensea, sa kojim je trijumfom protiv Botafoga (3:0) izborio plasman u naredno izdanje Kopa Libertadores. Ostaće upamćen kao selektor koji je odveo Brazil do posljednje titule prvaka svijeta 2002, a dve godine kasnije je nastupio i u finalu Evropskog prvenstva, na klupi Portugala. Pamtićemo ga i po nasrtaju na Ivicu Dragutinovića na utakmici Portugal - Srbija.

Možda će vas zanimati

"Ovo je bio moj život. Završio sam ovo poglavlje veoma dobro", rekao je Skolari poslije utakmice. On će sljedeće godine takođe biti u Atletiku, ali na nekoj od funkcionerskih pozicija.

Skolari je imao i manje slavne rezultate u karijeri, pa mu u Brazilu pamte i poraz od Njemačke u polufinalu Svjetskog prvenstva 2014, kada je takođe sjedio na klupi "Selesaa". Taj poraz ostao je upamćen kao jedan od najtežih sportskih poraza u istoriji te reprezentacije.

Takođe, svojevremeno je vodio i Čelsi, u sezoni 2008/09, a bio je i šampion Kine sa Guangdžou Evergrandeom.

O čuvenom incidentu sa Dragutinovićem i nasrtaju na srpskog fudbalera svojevremeno je govorio tako što se pravdao kontraoptužbama na račun srpskog igrača.

"Izvinjavam se Portugalu i portugalskom narodu, jer se ovdje osjećam kao kod kuće. Bila je to situacija sa mnogo konfuzije i samo sam branio svoje sportiste. Dragutinović mi je na španskom vrijeđao porodicu, savršeno sam razumio šta je izgovorio. Pogriješio sam kada sam tako reagovao, ali nekad pribrani i normalni ljudi reaguju. Izvinjavam se vama, navijačima, igračima i narodu Portugala", govorio je tada Skolari.

Ivica Dragutinović je rekao da mu prašta i da nema ništa protiv njega.

"Ako ne znaš kako da izgubiš, onda je bolje da ostaviš fudbal. Nikad nisam vidio takav inciden t u karijeri. Malo sam iznenađen njegovom reakcijom. Znam da je dobar trener, ali nema riječi da opišu tu reakciju, jer mu ništa nisam rekao, niti smo razgovarali", rekao je Dragutinović o tom incidentu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC