• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katastrofa Švajcarske pred Mundijal - nisu šutnuli u okvir gola: Zakazali na posljednjoj provjeri

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbalska reprezentacija Švajcarske uopšte nije blistala na posljednjem meču pred Svjetsko prvenstvo.

 Švajcarska izgubila od Gane pred Mundijal Izvor: Youtube/MR HIGHLIGHTS/printscreen

Mnogi stručnjaci predviđaju da će reprezentaciji Srbije najveći rival za prolaz u nokaut fazu Mundijala biti selekcija Švajcarske, a ako je sudeći po njihovoj formi... Švajcarci su danas, u posljednjem kontrolnom meču pred početak turnira, razočarali svoje navijače i prilično lako izgubili su od Gane - 2:0!

Golovima Muhameda Salisua u 70. i Anoana Semenja u 74. minutu afrička selekcija je došla do pobjede protiv tima koji je izveo Murat Jakin. Za razliku od ostalih selekcija koji su posljednje provjere iskoristili da isprobaju veliki broj igrača, Švajcarci su od samog starta poslali na teren neke od svojih najboljih fudbalera! Na golu je bio iskusni Jan Zomer, štoperski tandem činili su premijerligaški igrači Šer i Akandži, vezni red trebalo je da drže Džaka i Zakarija, a kreacija je povjerena Šaćiriju. Ipak, to nije donijelo rezultat protiv Gane!

Zapravo, partija koju su prikazali u Abu Dabiju uopšte ne može da raduje selektora i navijače. Švajcarci nisu imali nijedan šut u okvir gola za 90 minuta igre, dok je Gana čak šest puta prijetila Zomeru. Dva pokušaja završila su u njegovoj mreži, za brigu pred Mundijal koji počinje 20. novembra. Pogledajte detalje sa meča, kao i oba gola Gane:

Afrička selekcija pobedila u proveri pred Mundijal.
Izvor: Youtube/MR HIGHLIGHTS

Švajcarci će na Svjetskom prvenstvu prvo igrati protiv Kameruna, zatim protiv Brazila i na kraju - u meču koji je možda i finale za obje selekcije - sa Srbijom. Srpska reprezentacija probaće da popravi utisak iz Rusije od prije četiri godine, kada je upravo poraz od Švajcarske značio i gubitak dragocjenih bodova za prolaz u nokaut fazu. Sa druge strane, reprezentacija Gane igraće u grupi Portugalom, Južnom Korejom i Urugvajem, a u slučaju prolaska te faze takmičenja ukrstiće sa timom iz naše grupe. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC