• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedva smo našli Srbe u Dohi! Dok traje žurka, porodično čekaju Brazil: Mitar i Piksi će da poginu za pobjedu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Atmosfera u navijačkoj zoni je sve luđa, a nakon što smo vidjeli stotine i stotine i dalje veselih Argentinaca (ne remeti ih ni poraz), konačno smo ugledali i trobojku. /od reportera MONDA Milutina Vujičića iz Katara/

 Navijači Srbije u Kataru Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

I dok tokom dana u FIFA fan zoni "nema žive duše" i sve djeluje pomalo sterilno, čim padne noć atmosfera dolazi do usijanja i biće sve bolja kako turnir bude odmicao. Večeras smo u centru grada gdje se okupljaju fudbalski navijači i gdje jedino mogu da konzumiraju alkohol, vidjeli više hiljada fanova koji su došli da uživaju u elektronskoj muzici uz hitove koje su i muzičkom laiku poput mene bili dovoljno poznati. I dovoljno "agresivni" kako bi sve natjerali na ples, uopšte da navijači ne budu ukočeni i stoje na jednom mjestu i prilaze bini kako čuju pjesmu koja im prija ušima.

Dominirali su ponovo Argentinci, i pored teškog poraza protiv Saudijske Arabije, dok su vrlo zastupljeni bili Tunišani, Francuzi, Brazilci, Meksikanci, Ekvadorci... Nakon sat vremena lutanja među navijačima koji su pregladnjeli po povratku sa udaljenog stadiona "Lusail", konačno sam ugledao i prve srpske navijače u Dohi.

Obradovao sam se njima koliko i oni meni, dodajući da su vidjeli ranije još jednu grupu srpskih navijača, na koju ću i sam kasnije naletjeti i koja je bila "izmrcvarena" od napornog i dugog leta, nezainteresovana za "gnjavažu". U utorak je navodno iz Beograda doputovalo više stotina srpskih navijača što znači da će Srbija imati lijepu podršku protiv Brazila za manje od 48 sati, odnosno najvjerovatnije će mnogi iz obližnjeg Dubaija ili Abu Dabija doći direktno na dan utakmice u Katar pošto je smještaj za mnoge preskup i generalno ga nema mnogo u ponudi.

Zato su tu starosjedioci. Ljubomir, njegov otac Sveta i nasmijana Bojana "branili" su srpske boje u navijačkoj zoni i svi zajedno se nadaju da će Srbija daleko da dogura na Svjetskom prvenstvu.

"Ovdje sam sedam godina, radim za njihovu avio kompaniju i ovdje sam što se kaže 'pustio korijenje'. Jedva sam čekao da dođe Srbija da bodrimo naše 'orlove' i da dobijemo Brazil i prođemo grupu. Imamo sto posto šanse protiv njih, tim je mnogo dobar, dobar je trener i prolazimo sigurno", rekao je Ljubomir sa čijom se ocjenom odmah složio i Sveta koji nije mogao da ne dođe u Dohu kada je čuo da će Srbija igrati u "drugoj kući" njegovog sina.

Pogledajte

00:32
Fan Festival u Dohi
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

"Biću tu za cijelu grupnu fazu, kupili smo kartu za osminu finala. Planiram da ostanem sve do kraja. Mislim da su Mitrović i Piksi dobra kombinacija i da će tim da pogine za pobjedu i to su naše šanse", dodao je Sveta, dok je Bojana željela samo da pošalje "navijačku poruku", ne baveći se previše analizama i prognozama.

Umjesto toga, imali su brojne preporuke gdje je najbolja hrana i gdje odmoriti od "navijačke zone", pošto kao i gde god da odu Srbi, vrlo brzo nauče sve "fore" i prilagode se tako da nama bude najbolje. Zbogom parčetu pice od 10 evra...

Pogledajte

01:34
Srbi u Kataru
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC