• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija mora da pobijedi - ovo su sve kalkulacije za nokaut fazu Mundijala: U jednoj varijanti "orlovi" ispadaju!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Postoji samo jedan put kojim Srbija može u nokaut fazu - pobjedom!

 Kalkulacija šta treba Srbiji da prođe dalje na Svjetskom prvenstvu Izvor: MN PRESS

Svjetsko prvenstvo u Kataru, za sada, nećemo pamtiti po dobrom! Nakon poraza od Brazila u prvom kolu, uslijedio je remi sa Kamerunom (3:3) koji Srbiju stavlja u nezavidan položaj. Pobjeda nad Švajcarcima u posljednjem kolu je imperativ, a čak ni ona ne garantuje da će Srbija sigurno igrati nokaut fazu takmičenja.

Kako bi bilo lakše za praćenje posljednja tri meča u grupi, napravili smo kalkulacije o tome šta je Srbiji potrebno. Jasno je da Srbija mora da pobijedi Švajcarce na zatvaranju grupne faze, a pored toga ćemo osluškivati i rezultat drugog meča. Evo kako stoje stvari pred večerašnji susret Brazilaca i Švajcaraca!

AKO BRAZIL POBIJEDI ŠVAJCARSKU!

U prvim izjavama nakon meča reprezentativci Srbije istakli su da će večeras navijati za Brazil i to djeluje kao najbolja opcija za srpski tim. Ukoliko bi Brazil savladao Švajcarsku, sebi bi vjerovatno obezbijedio prvo mjesto u grupi ali bi Srbija za njih morala da navija i u trećem kolu kako Kamerun Srbiji ne bi postao rival za prolaz.

Trijumfi Brazilaca u oba naredna meča značili bi da Srbija drži sve u svojim rukama. U tom slučaju bi pobjeda protiv Švajcaraca zagarantovala mjesto u nokaut fazi takmičenja.

AKO BUDE NERIJEŠENO!

Remi Brazila i Švajcarske najviše bi zakomplikovao situaciju u grupi. Krenućemo od pretpostavke da bi Brazilci u toj situaciji bili sigurni jer u posljednjem kolu imaju ulogu apsolutnog favorita protiv Kameruna. Njihova pobeda na tom meču ostavila bi Srbiju i Švajcarsku da u međusobnom duelu odluče o drugom timu koji prolazi grupu, a srpskoj reprezentaciji odgovarao bi samo trijumf od dva ili više golova razlike.

Podsjećamo, ukoliko timovi budu bodovno izjednače prvi kriterijum za određivanje tabele je gol-razlika. Pobedom od 2:0 bi u tom segmentu bili izjednačeni, a zatim bi se gledao broj postignutih golova. U tom parametru Srbija ima prednost jer je protiv Kamerunaca postigla tri pogotka.

AKO ŠVAJCARSKA POBIJEDI BRAZIL!

Ukoliko ekipa Murata Jakina večeras napravi iznenađenje... Srbija će morati da navija za pobjedu Kamerunaca ili remi Kamerunaca i Brazilaca u poslednjem kolu... Ovo je varijanta koja Srbiji ostavlja najmanje šanse da prođe u narednu fazu. Zapravo, ukoliko Švajcarci večeras stignu do šest bodova oni će obezbediti prolaz u nokaut fazu, a za preostalo mjesto igraće ostala tri tima.

Srbija bi pobjedom nad Švajcarskom koja je sada imperativ mogla da napravi krug sa Brazilom (ukoliko reminiraju i izgube u naredna dva meča) ili Kamerunom (ukoliko pobijede Brazil). U toj kombinatorici Srbiji će biti potreban ubjedljiv trijumf protiv Švajcarske, kako bismo nadoknadili negativnu gol-razliku. Trenutno su "orlovi" dva pogotka u minusu, za razliku od Brazilaca koji su u plusu i Kamerunaca koji su od Švajcarske poraženi uz samo jedan primljen gol.

Naravno, postoji teorija i po kojoj Srbija ne može do nokaut faze, čak i da pobijedi Švajcarsku. Trijumf Jakinove ekipe protiv Brazila, uz pobjedu Brazilaca protiv Kameruna u posljednjem kolu, učinio bi rezultatski nebitnim susret sa Švajcarcima... Takođe, remi na večerašnjem susretu i minimalna pobjeda Srbije protiv poznanika sa Mundijala u Rusiji ostavili bi nas na četiri boda, ali uz lošiju gol-razliku. Bio bi to najgori mogući scenario na kraju grupne faze.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC