• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šaćiri dva puta matirao Srbiju - samo dvojica su bolji od njega: Švajcarac opet dao gol, sad je u strašnom društvu!

Autor Haris Krhalić

Švajcarski fudbaler albanskog porijekla Džerdan Šaćiri na dva uzastopna Mundijala pogađa protiv Srbije.

 Šaćiri zabio na tri Svjetska prvenstva uzastopono Izvor: Profimedia

Još jedno neslavno učešće na Svjetskom prvenstvu Srbija je završila porazom od Švajcarske, a strijelac prvog gola na meču bio je Džerdan Šaćiri. Krilni fudbaler porijeklom sa Kosova i Metohije zatresao je mrežu Vanje Milinković-Savića već u 20. minutu susreta i tako svom timu donio prednost, a ovaj gol posebno će biti drag ofanzivcu kada se ima u vidu da je Džerdan zbog njega ušao u lijepo društvo.

Nakon utakmice koja je odigrana u petak uveče postoje samo trojica fudbalera koji su postigli gol na svakom od prethodna tri Mundijala! Kristijano Ronaldo je to radio na pet, Lionel Mesi na četiri, a Džerdan Šaćiri na tri velika takmičenja. Na žalost "orlova", posljednja dva puta loptu je slao baš u mrežu srpskog tima.

Džaćirijeva "misija" na Mundijalima počela je još u Južnoj Africi 2010. godine, ali je tada na terenu proveo samo 12 minuta. Nastupio je u posljednjem kolu grupne faze protiv Hondurasa i nije uspio da postigne gol, ali se istoj selekciji osvetio četiri godine kasnije. Bio je trostruki strijelac u ubjedljivoj pobjedi Švajcarske.

Uslijedilo je Svjetsko prvenstvo u Rusiji gdje je Džerdan Šaćiri postigao samo jedan gol i to u pobjedi nad Srbijom, a u Kataru se ponovila takva situacija. U trijumfu Švajcarske nad  selekcijom Srbije opet je uspio da zatrese mrežu i prvim golom na turniru stavi svoje ime pored dvojice fudbalskih velikana. Da stvari budu još bolje po Švajcarca albanskog porijekla, on je u međuvremenu postizao golove i na Evropskim prvenstvima 2016. i 2021. godine, pa sada ima pet velikih turnira u nizu!

Džerdan Šaćiri je u dosadašnjoj karijeri ukupno odigrao 111 mečeva u dresu Švajcarske. Strijelac je 27 golova u nacionalnom timu, a uz to ima i 31 asistenciju. U klupskoj karijeri nosio je dres Bazela u kojem je ponikao, a zatim Bajerna, Intera, Stouka, Liverpula, Liona i Čikaga za koji trenutno nastupa.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC