• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ALISONA I EDERSONA SVI ZNAMO, A DA LI STE ČULI ZA NJEGA? Selektor Brazila ga izvukao sa kraja klupe - ostvario san u 35!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Debitovao je i treći golman Brazila, koji nikad nije igrao van svoje domovine.

 Golman Brazila Veverton debitovao na Svjetskom prvenstvu Izvor: Profimedia

Ubjedljivu pobjedu protiv Južne Koreje u osmini finala Svjetskog prvenstva (4:1) selektor Brazila Tite iskoristio je da zamijeni golmana Alisona i da u 80. minutu pošalje na teren i jedinog preostalog igrača koji nije nastupio u Kataru. U pitanju je malo poznati golman Veverton (34), koji je 2016. osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Riju 2016, pa tek poslije toga debitovao za "A" selekciju - upravo na poziv Titea.

Selektor ga je vratio u tim prošle godine, bio je dio tima koji je nastupio na turniru Kopa Amerika 2021, a sada je dočekivao i odlazak na Mundijal i debi na najvećem takmičenju na svijetu. Karijeru je proveo noseći dres matičnog Korintijansa, Botafora, Portugeze, Atletiko Paranensea i Palmeirasa, za koji brani od 2018. godine.

Veverton je proglašavan za najboljeg golmana Brazila u prethodne tri godine, ali naravno da među stativama "Selesaa" mora da ustupi "jedinicama" Liverpula Alisonu i Mančester sitija Edersonu. A kada oni odmaraju, on je uvijek spreman da ih zamijeni.

S obzirom na to da je veći dio meča Brazila i Koreje bio potpuno revijalan, teško je očekivati da ćemo do kraja turnira vidjeti Vevertona na terenu, osim u slučaju potpuno iznenađujućih okolnosti.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC