• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Treba svi da umru da bi on šutirao penal!" U Kataru napravio senzaciju, heroj Mundijala iznenadio i bivšeg trenera!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Marokanac je poslije jednog penala postao heroj nacije, ali nisu tokom karijere svi vjerovali u njegove udarce sa bijele tačke.

 "Treba svi da umru da bi on šutirao penal!" U Kataru napravio senzaciju, heroj Mundijala iznenadio i bivšeg trenera! Izvor: Profimedia

Na Svjetskom prvenstvu u Kataru Ašraf Hakimi postao je heroj Maroka. Nakon njegove realizovane "panenke" na početku pete penal-serije, ova afrička selekcija je senzacionalno eliminisala Španiju i zakazala četvrtfinalni duel sa Portugalom, protiv kojeg će pokušati da priredi novi podvig.

Ipak, tokom karijere Ašrafa Hakimija (24) nisu svi vjerovali u njegove sposobnosti kada su u pitanju udarci sa "kreča". Tako je u javnost isplivao snimak na kojem nekadašnji trener Intera Antonio Konte govori o Hakimijevom "užasnom" izvođenju penala, iz vremena dok su sarađivali u milanskom klubu.

"Veoma je važno da Hakimi ne izvodi jedanaesterce. Može da šutira sa distance, da izvede slobodan udarac, ali kada vježbamo penale, uvijek pomislim - ako ikad budemo u prilici da igramo jedan meč u kojem će penali odlučiti pobjednika, treba svi da umru da bi Hakimi došao na red da izvede jedan", govorio je svojevremeno Konte, pa nastavio u istom tonu:

"Zaista je užasan kad je riječ o penalima, gori od mene kad sam bio igrač. Može da popravi neke stvari, pogotovo u situacijama kad ne vidi odmah šansu za dodavanje. Navikao je da primi loptu i sačeka jedno vrijeme dok ne nađe rješenje, a nekad nemamo toliko vremena za razmišljanje kad je ekipa pod pritiskom", govorio je italijanski strateg za Marokanca.

I jedan i drugi su tabor italijanskog velikana napustili u ljeto 2021. godine. Hakimi je prešao u tabor PSŽ-a, za koji je ugovorom vezan do ljeta 2026. godine, dok je Konte preuzeo komandu nad Totenhemom, čiji je i danas trener. Inače, Hakimi je rođen u Madridu i fudbal je trenirao u Realovoj akademiji, sve dok se 2018. godine nije preselio na pozajmicu u Borusiju iz Dortmunda.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC