• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuče za Mesija i čeka da krene u rat: Argentina u timu ima Leovog tjelohranitelja! (FOTO)

Autor Dragan Šutvić

Leo Mesi ima saigrača koji ga čuva, tuče za njega, svuda ga prati - i ima ga istetoviranog!

 rodrigo de pol tjelohranitelj lea mesija  Izvor: Profimedia/ANP MAURICE VAN STONE /ANP/Sipa USA

Na meču četvrtfinala Svjetskog prvenstva između Argentine i Holandije vidjeli smo sve! Čak 16 žutih i crveni karton, četiri gola, penale, sudiju koga su Argentinci napali poslije meča, međusobne provokacije i Mesija koji je izgubio živce... Ali vidjeli smo i zagrljaj najboljeg igrača Argentine i njegovog nezvaničnog tjelohranitelja na terenu - Rodriga De Pola! 

Centralni vezista Atletiko Madrida je standardan u selekciji "gaučosa" i jedan je od najboljih na ovom turniru, ali njegov glavni posao nisu ni golovi ni asistencije nego da čuva Lionela Mesija! A taj posao radi sjajno! 

Vidjeli smo ga već nekoliko puta kako je na terenu započinjao kavge i tukao se kada su protivnički igrači napadali "desetku" njegovog tima, a najskoriji primjer desio se u meču sa Hondurasom koji je Argentina dobila sa 3:0. Na gostovanju je poslije dva gola Lautara Martineza i pogotka Mesija tim Lionela Skalonija pobedio, ali smo pred kraj meča vidjeli pravu tuču!

Fudbaler Hondurasa Deibi Flores je tada ramenom udario Mesija i to namjerno, a De Pol nije to htuo da trpi. Odmah je skočio da brani svog saigrača! Pogledajte tu situaciju:

Ali to nije bio kraj! Koliko ozbiljno svoju ulogu telohranitelja Lionela Mesija na terenu shvata Rodrigo De Pol vidjeli smo i poslije meča. Veliki broj fudbalera Hondurasa htio je da se fotografiše sa Mesijem,a dok su mu oni prilazili vidjelo se da ga kao sjenka prati ljutiti De Pol! 

Takve situacije su odavno primijećene, pa je recimo "Atletik" napisao članak na tu temu pod naslovom "Rodrigo De Pol: Argentinski tjelohranitelj čiji je posao da olakša život Lionelu Mesiju." A De Pol je i sam rekao da bi za Mesija "otišao u rat"!

"Kada je on tvoj kapiten, želiš da ideš u rat za njega ako ti naredi! Ključna stvar je da svi znamo šta je naš posao i šta se očekuje od nas, da niko ne juri popularnost i mjesto na naslovnim stranama. Jedini nedodirliv je Leo, mi ostali smo tu da radimo šta nam se kaže", vrlo je jasan u intervjuu za FIFA bio De Pol.

A koliko svoje riječi ozbiljno shvata Rodrigo De Pol vidi se i kada skine dres! Izgleda prilično zastrašujuće s obzirom da mu je cijelo telo prekriveno tetovažama, a na dvije je i sam Mesi! Na lijevoj nozi i na jednoj ruci ima po tetovažu sa svojim saigračem, to je sigurno jedinstven primejr u sportu!

Kada je počinjao svoju karijeru u Rasingu Mesi mu je bio idol, pa je tokom godina između ostalog i njega nacrtao na svom ijtelu, a pored te dvije tetovaže ima ogromnog tigra na leđima, kulu i kompas na jednoj ruci, veliku tetovažu ruže na drugoj nozi i preko 20 drugih tetovaža!

U Rasingu se probio pa ga je primijetila Valensija, ali se na "Mestalji" nije snašao pa su ga vratili na pozajmicu u domovinu. Sljedeći transfer napravio je u Udineze gdje je godinama dominirao i od 2016. do 2021. godine je na 177 mečeva dao 33 gola, a potom je postao Čolov ratnik!

Dijego Simeone se jednostavno zaljubio u igrača koji je baš onakav kakve on voli - ratnik na terenu, igrač koji mnogo trči, igra sa mnogo kontakta i kad treba - tuče! Na 48 mečeva za Atletiko dao je četiri gola i zaigra mnogo defanzivije, upravo ovako kako je potrebno Argentini. 

Za nacionalni tim je debitovao u meču sa Irakom u oktobru 2018. godine i od tada je nezamjenljiv u ekipi. Dobio je zadatak da čuva Mesija i do sada ga je sačuvao i na Mundijalu, ali i na Kopa Americi i Finalisimi koje su zajedno osvojili 2021. i 2022. godine. 

A sada - neka se za Rodriga De Pola spreme Hrvati!

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC