• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan započeo pripreme - NISMO ODUSTALI NI OD ČEGA! Igrači se oglasili: Očekujte NAJJAČU ekipu!

Autor Dragan Šutvić

Partizan je započeo pripreme za nastavak sezone.

 partizan počeo sa pripremama  Izvor: FK Partizan/Miroslav Todorović

Partizan je počeo sa pripremama. Jedan dio igrača došao je na medicinske preglede u "Laboratoriju za medicinu sporta i terapiju vježbanja" i na taj način najavio je povratak obavezama. Poslije pauze od nešto više od mjesec dana igrači su došli na obavezne preglede i provjeru stanja pred nastavak sezone.

U fokusu su bili mlađi igrači, a prvi trening na programu je u srijedu 21. decembra.

"Pregledi se sastoje iz dva dijela, sportsko-medicinski i test opterećenja. Taj uopšteni dio koji godinama radimo, radi se na 6 meseci. Dva puta godišnje je obavezan, da bi se vidjelo da li igrači mogu da igraju. Važniji je taj dio oko testa opterećenja, gdje pratimo funkciju srčanog rada za vrijeme napora", rekao je klupski doktor Siniša Petković i dodao da su prvog dana došli mlađi igrači, dok u nedjelju dolazi drugi dio, a onda se u trećoj grupi priključuju stranci.

Pored već poznatih imena, Mihajla Ilića, Mihajla Petkovića i Vanje Vlahovića, šansu da treniraju sa prvim timom dobili su i Đorđe Petrović, Luka Subotić i golman Matija Gočmanac, kao i omladinci – Janko Jevremović i Mateja Stjepanović. Tu su i oni koji imaju i više iskustva poput Slobodana Uroševića, Nemanje Jovića, Zlatana Šehovića, Svetozara Markovića, Danila Pantića i Sameda Baždara.

"Trčanje mi je najteže, kao i svima. Suvo trčanje. Što se očekivanja tiče, borićemo se, kako u prvenstvu, tako i u Ligi konferencija. Idemo da treniramo jako i da se pripremimo što bolje", rekao je Jović.

Defanzivac Marković je ubijeđen da će sve doći na svoje. "Kao i svima i meni najteže padaju suva trčanja bez lopte, najlakše nam je da igramo fudbal i igre na malom terenu. Očekujem Partizan koji će biti spreman za nastavak sezone, imamo oko šest nedjelja za pripremu", jasan je Svetozar.

Najraspoloženiji za priču od svih bio je Danilo. "Ništa nije lako, posebno mi je teško trčanje, biće mnogo treninga, moraćemo da budemo skoncentrisani da se spremimo što bolje. Ovaj prvi dio priprema je najteži, onda kreće lopta i poslije ide sve lakše. Što se očekivanja tiče, ne očekujem toliko drugačiji Partizan. Igrali smo dobar fudbal, desilo se da nekoliko utakmica ne dobijemo, protivnici su se povukli. Moraćemo više da radimo na napadu protiv te niske zone, da to malo probijemo. Sve ostalo mislim da će ostati isto ili će biti bolje", rekao je Pantić.

Zlatan Šehović odmor je proveo sa djevojkom u Egiptu, pa je onda bio u Parizu, a onda je pratio program koji su poslali kondicioni treneri. Složio se sa saigračima oko najtežeg dijela priprema, pa je onda pričao o nastavku sezone.

"Očekujem najjači Partizan, bićemo još bolji nego u jesenjem dijelu, kako u Evropi, tako i u Superligi. Nismo odustali ni od čega, borićemo se do posljednje utakmice", ispričao je Šehović.

Za kraj se oglasio i mladi golman Matija Gočmanac (19).

"Najveća želja mi je da se nametnem stručnom štabu, da pokažem ono što znam, da dam maksimum i da ostanem tu ako je moguće. Uzor mi je Manuel Nojer, prije svega zbog prošlosti, volio bih da dostignem bar približno neki njegov nivo. Takođe i Emi Martinez iz Argentine, a od naših Vladimir Stojković sa kojim sam i trenirao, veliki je profesionalac", zaključio je Gočmanac.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC