• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRVA TRANSFER BOMBA OVE ZIME! Zablistao za Mundijalu i već prešao u engleskog velikana - klub sve potvrdio

Autor Haris Krhalić

Holandski as seli se u Premijer ligu za obeštećenje između 40 i 50 miliona evra

 Kodi Gakpo prešao u Liverpul Izvor: Profimedia

Holanđanin Kodi Gakpo (23) prelazi iz PSV-a u Liverpul. Krilni napadač velikana iz Ajndhovena pojačaće ekipu Jirgena Klopa nakon što je zablistao na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gde je postigao tri gola. On je rođen 1999. godine i ponikao je u PSV-u, u kojem je bio od 2007. pa do ovog decembra, kada ga je matični klub prodao na Enfild za obeštećnje između 40 i 50 miliona evra.

PSV je potvrdio njegov prelazak zvaničnim saopštenjem u kojem je navedeno da je postignut dogovor dva kluba o transferu Kodija Gakpa i da će 23- godišnji napadač odmah otići u Englesku. "Tamo su pred njim neophodne formalnosti pred zaključenje transfera", navedeno je, bez preciziranja konačne svote.

Gakpo je ove sezone postigao devet golova uz 12 asistencija. Šutnuo je čak 51 put ka golu protivnika i stvorio čak 59 šansi. U sva od navedena četiri kriterijuma je najbolji igrač holandskog prvenstva. Za njegov talenat znalo se odranije, Mančester junajted je ljetos pokušao da ga dovede, ali sada će ipak preći u redove najvećeg rivala "crvenih đavola".

Holanđanin je u PSV-u igrao u napadu kraj lijeve aut-linije, gdje će u Liverpulu imati paklenu konkurenciju - Kolumbijca Luisa Dijaza (povređenog do kraja decembra) i Dioga Žotu, koji pokriva i centralne pozicije u napadu i ofanzivnom dijelu veznog reda. Menadžer "Redsa" Jirgen Klop biće na slatkim mukama kada bure birao i uklapao sastav.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC