• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OTVOREN PELEOV KOVČEG NA CENTRU TERENA: Pronijeće ga kraj kuće njegove majke, biće sahranjen na devetom spratu!

Autor Dragan Šutvić

Kovčeg sa tijelom najvećeg fudbalera napustio je bolnicu, a poznati su i detalji oproštaja nacije od njega, kao i sahrane.

 gdje će pele biti sahranjen Izvor: Profimedia/Fernanda Luz / Anadolu Agency

Veliki Pele, "kralj fudbala", preminuo je krajem 2022. godine, a kovčeg sa njegovim tijelom izložen je u ponedjeljak na stadionu Santosa, u Sao Paulu. Klub u kojem je igrao čak 18 godina oprašta se od svoje i svjetske ikone, a aktuelni i bivši fudbaleri prilaze da ljube Pelea u otvorenom kovčegu.

U prisustvu članova porodice, predsjednika FIFA Đanija Infantina i niza Peleovih srodnika, prijatelja i poštovalaca, bivši reprezentativac Brazilac Seržinjo Čulapa (69) uslikan je kako se dirljivo oprašta od vjerovatno najvećeg fudbalera u istoriji.

Predviđeno je da Peleovo tijelo bude izloženo na centru Santosovog terena 24 sata i očekuje se da hiljade dođu i oproste se od velikana svetskog sporta. Kada kovčeg bude odnijet sa stadiona "Vila Belmiro", u predgrađu Sao Paula, biće pronijet ulicama Santosa i proći će ispred doma Peleove 100-godišnje majke, Seleste.

Pele je preminuo u bolnici "Albert Ajnštajn" poslije duge borbe sa rakom, a njegovo tijelo je izneijto iz bolnice u ponedjeljak ujutru.

Predviđeno je da Pele bude sahranjen na "uspravnom groblju" - Nekropola Ekumenika. Ona je sagrađena 1984, visoka je 32 sprata i ima oko 16.000 grobnih mjesta. U Ginisovoj je knjizi rekorda zbog toga što je najviše groblje na svetu.

Izvor: Profimedia/Fernanda Luz / Anadolu Agency

Pele će biti sahranjen na devetom spratu i to na svoju želju, koju je izrazio 2003. godine, kada je odlučio da počiva baš na tom spratu zbog uspomene na broj na dresu koji je njegov otac nosio kao igrač.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC