• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO U ANTALIJI: Novajlije kao "zapete" puške – Dalmatinac jedva čeka prvenstvo, Beograđanin hoće titulu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Dosta je novih imena u ekipi banjalučkog Borca, a svi oni imaju jedan cilj – izboriti se za svoje mjesto u timu Vinka Marinovića.

 MONDO U Antaliji nova pojačanja Borca Jakov Blagaić Nikola Pejović Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Motivacija i želja za rad su nešto čega definitivno ne nedostaje u ekipi banjalučkog Borca koja se priprema u Antaliji za proljećni dio sezone.

Ipak među 29 fudbalera poseban motiv imaju oni koji su tek došli i na kojima je sada da se dokažu treneru Vinku Marinoviću i njegovom sručnom štabu.

Borac je tokom zime dosta promijenio ekipu, dosta igrača je otišlo, ali i došlo, a jedan od njih je i Jakov Blagaić, dijete splitskog Hajduka kojeg je fudbal doveo u grad na Vrbasu.

"I ekipa i atmosfera supar, stvarno su me prihvatili i dobro sam se snašao. Došli smo u Antaliju na pripreme, imamo kvalitetne uslove, vrijeme nas je poslužilo danas, a nadam se da će tako biti i dalje.

"Nisam bio lično nikad prije u Banjaluci, ali grad mi se svidio odmah. Ljudi su super prihvatili, od saigrača u ekipi do svih ostalih, gospođa koje rade u klubu, ekonoma, trenera...“, počeo je novi igrač u veznom redu Borca, koji je apsolutno posvećen pripremama.

„Juče smo došli ovdje i mogu da kažem da je za sada sve kako treba, imamo dobar hotel, dobre uslove za rad, što je najbitnije i mislim da će nam ovih 14 dana puno pomoći da se spremimo za početak prvenstva“.

Već na utakmici protiv Slobode Novi Grad, koja je odigrana pred polazak crveno-plavih u Tursku nagovijestio je da bi mogao biti ne samo novi igrač, već i pravo pojačanje za Banjalučane. I tada, ali i na svakom treningu vidi se ogromno zalaganje i želja za dokazivanjem.

"Zadnjih pola godine nije išlo kako treba, sada sam spreman i željan igre“, priznao nam je Blagaić, koji je u Borac stigao nakon što je prošlu sezonu proveo u Širokom Brijegu kao pozajmljeni igrač Hajduka.

Nova prilika za dokazivanjem je i sutrašnja pripremna utakmica Borca protiv Dinama iz Moskve.

„Ne bih htio ništa pretjerano najavljivati, ipak je to pripremna utakmica, da se posložimo i potrošimo. Idemo se pokazati u najboljem svjetlu, ali bit priprema je da se što više spremimo“, istakao je Blagaić.

Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga


Dodatan motiv na ovim pripremama Borca ima i Nikola Pejovića, novi štoper Borca koji je stigao među crveno-plave iz Rudara iz Velenja. Prije slovenačke ekipe, Pejović je bio u novosadskom Proleteru, gdje je dijelio svlačionicu sa sadašnjim saigračem, Nikolom Ninkovićem.

„Poznajem četiri pet igrača od ranije, a atmosfera u ekipi je fantastična i mislim da će nas to nositi do dobrih rezultat u drugoj polusezoni“, rekao je Pejović.

Za njega nema dileme šta podrazumijeva pod "dobrim rezultatoima" i čemu bi Borac trebao da stremi u ovoj i narednim sezonama.

"Naš cilj bi morao da bude titula, ali da kažemo Evropa nam je obavezna, a cilj je uvijek titula", zaključio je Pejović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC