• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlići" dobili tešku grupu za EURO, igraće sa Ukrajinom: Ovoga puta moraju da se plasiraju, vrijeme je!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srbija je razočarala u prethodna dva ciklusa kvalifikacija i to bi trebalo da se promijeni u idućem, ali neće biti lako.

 Mlada reprezentacija Srbije saznala protivnike u kvalifikacijama za EURO 2025 Izvor: MN PRESS

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije propustila je već dva uzastopna Evropska prvenstva, a pogubno za srpski fudbal bilo bi da to učinimo i treći put uzastopno. Zbog toga će selektor Goran Stevanović morati da "razmrda" novu generaciju fudbalera koja će učestvovati u kvalifikacijama za EURO 2025. godine u Slovačkoj, a već sada znamo da taj zadatak neće biti nimalo lak pošto je žrijeb bio nemilosrdan prema "orlićima".

Srbija je zbog lošijih igara bila u tek trećem šeširu za žrijeb, tako da je dobila ozbiljne protivnike: Englesku, Ukrajinu, Sjevernu Irsku, Azerbejdžan i Luksemburg.

Sistem takmičenja je takav da će se na turnir direktno plasirati devet pobjednika grupa i još samo tri najbolje drugoplasirane reprezentacije. Ostalih šest drugoplasiranih igraće u baražu i tako će biti zaključen spisak od 15 učesnika prvenstva iz kvalifikacija, uz naravno domaćina Slovačku kao šesnaestog.

"Po mom mišljenju i ličnim željama, drago mi je da smo izbjegli Španiju, Francusku i Portugal, jer to su tri reprezentacije koje definitivno dosta odskaču. Mogu biti zadovoljan žrijebom, ali Engleska i Ukrajina će nam biti veliki konkurenti. Rade dobro, imaju odlične generacije, ali sve zavisi od nas. Treba da napravimo dobru selekciju i uradimo sve što je do nas, a siguran sam da imamo kapacitet, talenat i mogućnosti. Vjerujemo da ova generacija ima potencijal, svi kriterijumi će biti na visokom nivou. Siguran sam da nam ova grupa daje mogućnost da se nadamo najboljem i izborimo najbolji mogući rezultat", rekao je selektor "orlića" Stevanović za zvanični sajt FSS.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC