• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LAGALI SU GVARDIOLU, REKAO JE - ODLAZIM! Potpuni kolaps u Mančester sitiju, prijeti im brutalna kazna i raspad sistema

Autor Haris Krhalić

Sistem koji je godinama gradio Pep Gvardiola mogao bi da se uruši kao kula od karata za samo nekoliko mjeseci ukoliko "građani" budu kažnjeni zbog finansijskih malverzacija.

 Mančester siti u velikim problemima Izvor: Anadolija/Burak Akbulut

Mančester siti je u velikim problemima jer im se prijeti oduzimanjem bodova zbog toga što su više od 100 puta prekršili finansijski fer plej, ali to nije jedina muka za "građane". Prijeti im oduzimanje bodova, pa čak i izbacivanje iz lige, ali osim toga bi mogli da ostanu i bez Pepa Gvardiole.

Katalonski stručnjak je više puta pričao o finansijama kluba i velikom trošenju Sitija na pojačanja, a 2020. godine je naglasio da je sa vlasnicima pričao o finansijskom fer pleju i da će otići čim on bude prekršen. 

"Kada je Mančester siti optužen za kršenje finansijskog fer pleja pitao sam upravo da mi objasne šta se dešava i vjerujem im ali sam im rekao da ću otići ako me lažu i da više neću biti njihov prijatelj", rekao je Pep Gvardiola 2020. godine, a da li će se sada pridržavati toga? 

Zvanična četvorogodišnja istraga Premijer lige je završena i utvrđeno je da je od dolaska šeika Mansura bin Zajeda na čelo Sitija ovaj klub preko 100 puta prekršio razna pravila vezana za Finansijski fer plej. Prema rezultatima istrage preko sponzora su uljepšavali svoje finansije, a ovo im nije prvi put da su optuženi za ovako nešto. 

Već ranije su dobili zabranu igranja u Ligi šampiona na dvije godine, ali im je CAS, Sud za sportsku arbitražu u Lozani, ukinuo suspenziju i samo ih ostavio sa novčanom kaznom od 10.000.000 evra. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC