• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda ispred Barselone i Mančester junajteda: Objavljeni podaci - uz rame je Real Madridu!

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda među najuspješnijim evropskim klubovima u posljednjh pet godina.

 crvena zvezda ispred barselone i mančester junajteda  Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda nalazi se među 20 najuspješnijih timova u Evropi kada je u pitanju sakupljanje bodova za nacionalni koeficijent u proteklih pet godina. Aktuelni srpski šampion zauzima visoko 11. mjesto na tabeli, sa čak 16.000 bodova kojima je pomogao i nacionalnom koeficijentu, zbog kojeg će srpski tim sljedeće sezone imati dva tima u Ligi šampiona.

Na toj tabeli koju je napravio sajt "swissfootballdata.com" identičan broj bodova osvojili su Crvena zvezda i aktuelni šampion Evrope, Real Madrid, a crveno-bijeli su ispred velikana, jer su slabije od nje rangirani Porto, Barselona, Mančester junajted, Juventus...

Crveno-bijeli su ovakve rezultate napravili o istorijskog leta 2017, kada su stigli do grupne faze Lige Evrope, a potom su dvije uzastopne jeseni proveli u Ligi šampiona. U prethodne tri sezone crveno-bijeli igrali su grupnu fazu Lige Evrope i samo u tekućoj sezoni nisu uspjeli da prođu grupnu fazu. U takmičarskoj 2022/23 Partizan je bio tim koji je najdalje dogurao u međunarodnim takmičenjima među srpskim timovima, ali je u četvrtak bolno ispao i tada je postalo definitivno da je srpski tim na putu da izgubi direktno mjesto u Ligi šampiona.

Kada je u pitanju tabela švajcarskog portala, veliku pažnju u regionu privući će to da je Dinamo Zagreb na visokom drugom mjestu - iza Ajaksa. Šampion Hrvatske igrao je od ljeta 2015. četiri puta grupnu fazu Lige šampiona, u kojoj je bio i ove sezone. Pogledajte kako izgleda navedena tabela:

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC