• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi dao 600 MILIONA DA IGRA FUDBAL "OD DVA DINARA": Od ovoga boli glava, ne mogu da daju gol ni na igrici!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Čelsi je uspio da potroši 600 miliona evra i da ne popravi igru ni za jedan odsto. A na sve to djeluje da imaju još "sto otvorenih" problema koje jedino mogu da riješe novim ulaganjem.

 Čelsi izgubio od Totenhema 0:2 Izvor: Profimedia

U istoriji fudbala se nije dogodilo da jedan klub potroši 600 miliona evra za pojačanja u jednoj sezoni, a Čelsi je školski primjer kako to ne mora ama baš ništa da promijeni. I ovog vikenda "šamar" u lice menadžera Grejema Potera, Totenhem je savladao Čelsi 2:0 (0:0) i ostavio ih na sredini tabele, pa je pravo pitanje do kod trenutka će američki biznismen Tod Boli imati strpljenja za mladog stručnjaka kome je skoro "i kuću prepisao" od ljetos, ali "plavci" još nisu proigrali.

Najveći problem je neefikasnost, jedva da su prišli golu Frejzera Forstera, inače rezervnog čuvara mreže Totenhema, ali to polako postaje "nova normalnost" za navijače Čelsija. Posljednji gol vidjeli su još 11. februara protiv Vest Hema, ukupno četiri u 2023. godini, a odigrali su 11 utakmica. Moglo bi to i da se podnese nekako da odbrana uliva sigurnost, ali ni to ne može da se kaže za tim kome je teško pronaći i jednu pozitivnu stvar i koji igra vjerovatno najgoru sezonu u posljednjih 30 godina.

Totenhem je do tri boda došao u drugom poluvremenu, prvo je Oliver Skip pogodio u 46. minutu, a trijumf je potvrdio Hari Kejn u 82, sve bez menadžera Antonija Kontea koji se još oporavlja od operacije žućne kese. Nijedna izmjena koju je napravio Poter, a koja je uključivala i Mihajla Mudrika i otpisanog Obamejanga, nije donijela boljitak u igri "plavaca".


Skip je "pocijepao" mrežu Kepe i postigao svoj prvi gol u klubu tako što je iskoristio zbunjenost odbrane. Pokušali su da na spavanju uhvate igrače Čelsija, pa je nakon panične intervencije Enca Fernandeza, koji je bukvalno "oteo" loptu Kepi i spriječio svog golmana da je uhvati poslije odbrane, do lopte je došao mladi igrač Totenhema. Iskoristio je nonšalantnost Feliksa, dobio duel, a onda moćno udario po lopti. Kepa je ponovo kasno krenuo po nju, "prevario" ga je i Kulibali svojim postavljanjem, pa je lopta završila pod prečkom.

Nemoć da Čelsi napravi šansu boljela je navijače gostiju skoro koliko i očajna intervencija odbrane kod prekida u 86. minutu kada je Hari Kejn pokazao šta to fali "plavcima". Golgeter sa njuhom za gol koji može da pogodi iz prve šanse na utakmici, a ne igrači kojima treba vječnost da se namjeste i šutiraju.

Rječnikom američkih biznismena koji ulažu u fudbalske klubove, to znači da Čelsiju treba još oko 600 miliona evra da bi riješili probleme. Nema "tankovanja" i čekanja na prvog pika na draftu...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC