• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NE VALJA ZVEZDI I PARTIZANU, A PIKSI GA ZVAO U "ORLOVE": Ko je Nemanja Stojić, najveći šok na spisku Srbije?

Autor Haris Krhalić

Selektor Dragan Stojković napravio nekoliko iznenađenja kada je dijelio pozive, a jedan od dobitnika je i Nemanja Stojić, defanzivac TSC-a.

 Nemanja Stojić na spisku reprezentacije Srbije Izvor: MN PRESS

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi saopštio je spisak igrača na koje računa za početak kvalifikacija pred Evropsko prvenstvo 2024. godine, a na njemu ima iznenađenja. Precrtani su neki igrači koji su godinama bili dio nacionalnog tima Srbije, a među novajlijama koji će u budućnosti nositi dres Srbije ističe se Nemanja Stojić (25)!

Centralni defanzivac TSC-a koji povremeno može da igra i kao zadnji vezni jedan je od rijetkih igrača koji su nakon januarske turneje dobili poziv u najjaču selekciju Srbije i za zvanične mečeve. Štoper tima iz Bačke Topole tako će imati priliku da svoj konto na kojem je samo jedan nastup za nacionalni tim uveća na mečevima protiv Litvanije u Beogradu i Crne Gore u Podgorici, što će biti i prilika za njega da se predstavi široj fudbalskoj javnosti.

Za sada, Stojić je vjerovatno najmanje poznato ime na selektorovom spisku. On je posljednjih godina napravio nevjerovatan proboj u domaćem fudbalu, što je sada nagrađeno pozivom u reprezentaciju, iako prije nekoliko godina vjerovatno nije ni pomišljao da će biti u istom timu sa najvećim zvijezdama nacionalnog tima.

IGRAO ZA PARTIZAN I ZVEZDU!

Stojić je trenutno član TSC-a iz Bačke Topole, u kojem je ove sezone jedna od najvažnijih karika. Odigrao je 25 prvenstvenih i dva meča u Kupu Srbije, po jednom bio strijelac i asistent, a u svom klubu je "čovjek od povjerenja" trenera Žarka Lazetića. Upravo ga je talentovani stručnjak "prepoznao" i nakon jednogodišnjeg angažmana u Metalcu iz Gornjeg Milanovca odveo na sjever Srbije.

Prije toga je Stojić nosio dres dva najveća srpska kluba, ali bez dubokog traga po kojem će biti zapamćen. Štoper visok čak 190 centimetara prošao je Partizanovu školu, a zatim u finišu omladinskog staža prežao u Voždovac za čije je omladince nastupao prije nego što ga je vidjela Zvezda. Crveno-bijeli su reagovali i angažovali ga, ali pravu šansu na stadionu "Rajko Mitić" nije dobio.

Prošao je pozajmice u Grafičaru, Zlatiboru i ponovo Grafičaru, prije nego što je potpisao za Metalac i tako započeo novu fudbalsku avanturu. Kao što smo rekli, tamo je bio impresivan tokom sezone 2021/22 i to mu je omogućilo transfer u Bačku Topolu.

NIKAD U REPREZENTACIJI

Prije nego što ga je Dragan Stojković pozvao na turneju u SAD i za prijateljski meč protiv domaćina, Stojić nikada nije bio reprezentativac. On je debitantski nastup u seniorskom timu dočekao bez ijednog nastupa za mlađe kategorije državnog tima, a u pobjedi nad Amerikancima tokom svih 90 minuta činio je štoperski tandem sa Rankom Veselinovićem.

Podsjećamo, TSC je za taj meč dao trojicu reprezentativaca - igrali još Nemanja Petrović i Luka Ilić - a selektor Dragan Stojković pozvao je za početak kvalifikacija trojicu igrača sa utakmice u Los Anđelesu. Pored Stojića na novom spisku su tadašnji rezervni golman Dragan Rosić i napadač Dejan Joveljić koji je već godinama u MLS-u.

POBIJEDIO OZBILJNU KONKURENCIJU

Da bi stigao u nacionalni tim, Nemanja Stojić je morao da se izbori pored nekih ozbiljnih imena. Iskusni Stefan Mitrović nakon devet godina nije dobio poziv selektora, a kada je Piksi skraćivao spisak odlučio je da izostavi Srđana Babića i Miloša Veljkovića. Takođe, na širem spisku selektora nije bilo prostora za Svetozara Markovića, zbog čega se javno požalio sportski direktor Partizana Ivica Kralj.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC