• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NA TRENINGU MUČIO ZVEZDINE IGRAČE, A DRULIĆ ODUŠEVLJENO GLEDAO: "Mogao je da zalomi cijeli stadion, takvih nema mnogo!"

Autor Dragan Šutvić

Nekadašnji napadač Crvene zvezde ispričao detalj sa treninga i otkrio kakav je igrač bio Perica Ognjenović.

 goran drulić o perici ognjenoviću Izvor: YOUTUBE/ZVEZDA TV/PRINTSCREEN/MN PRESS

Kada se iz Crvene zvezde pređe u Real, jasno je da se radi o fudbaleru nevjerovatnog talenta. Takav put je prešao nekadašnji as crveno-bijelih Perica Ognjenović, pa iako u Španiji nije uspio da opravda očekivanja najtrofejnijeg evropskog kluba, biografija mu je popunjena sa tridesetak mečeva za tim sa stadiona "Santijago Bernabeu".

Ti nastupi ne govore koliko je zapravo dobar bio, ali svjedočenja saigrača poput Gorana Drulića mogu mlađim ljubiteljima fudbala da otkriju mnogo.

Nekadašnji napadač Zvezde i Ognjenović saigrač u srpskom klubu prisjetio se tokom gostovanja u emisiji "Zvezdin zlatni tim" kako je izgledalo igrati sa Ognjenovićem, ali i kakav je Perica bio na treninzima. Drulić je imao priliku da gleda prvotimce dok treniraju i prije nego što je priključen seniorskom timu, pa je tako vidio i sve kvalitete krilnog fudbalera.

"Voljeli smo kao ekipa, poslije treninga, tako smo nekako pričali sa trenerima da nam naprave trening, da nam stave da ne bude u isto vrijeme kao prvi tim i onda poslije treninga spustimo se dole, pošto je u to vrijeme restoran gdje smo se mi hranili bio odmah pored. Mi smo tu ručali, kao Zvezdini igrači. Onda prvo odgledamo trening prvog tima, pa idemo na ručak", počeo je priču Drulić.

Na istom treningu Ognjenović je mučio Kristića, a u cijeloj klupskoj istoriji nije bilo mnogo boljih driblera - posebno onih koji su u trku pravili razliku nad rivalima. Zbog takvih se kupuje karta za utakmice, a takve primijeti i Real pa ih odvede u Madrid za tada prilično velikih pet miliona njemačkih maraka.

"Ja se sjećam, Perica je bio... Svi su se pitali 'Ko je ovo?', mali, ostali svi krupniji od njega. Sjećam se anegdote, Aca Kristić pita 'Ko je ovo?', oni mu kažu 'Sad ćemo da vidimo'. U jednoj igri je on tri puta zalomio Acu Kristića. Onda je Kristić rekao da ne može sa gumenim kramponima da ga prati pa je tražio od Stoleta ekonoma da mu donese aluminijumske, ali... Perica je radio maltene šta je htio. Ja sam poslije imao čast da igram sa njim i da se samo uvjerim šta on sve može da uradi. Uz svo dužno poštovanje svih ljudi i tu mogu da stavim i sebe jer sam prošao kroz Crvenu zvezdu, mislim da je malo igrača bilo koji su mogli da zalome cijeli stadion kao Perica Ognjenović. Pošteno", rekao je nekadašnji golgeter crveno-bijelih, a slično mišljenje o Ognjenoviću nam je ispričao i Dragan Mićić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Kada se iz partizana pređe u Real jasno je da se radi o vanserijskom talentu, pardon, menadžeru, reče Predrag Spasić i ostade živ

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC